Голова Шацької райдержадміністрації звернувся до жителів району з нагоди річниці Чорнобильської катастрофи

26 Квітня 2017, 16:55
1031

Голова Шацької райдержадміністрації звернувся до жителів Шацького району з нагоди 31-ї річниці Чорнобильської катастрофи.

Звернення розміщено на сайті Шацької райдержадміністрації.

Шановні ліквідатори наслідків Чорнобильської катастрофи! Шановні жителі Шацького району!

26 квітня виповнюється  31-ша річниця  з дня вибуху на четвертому  енергоблоці  Чорнобильської АЕС. Цей день закарбований чорними літерами в історії людства як найбільша катастрофа 20- го сторіччя.

Чорнобильська  трагедія  поламала  життя мільйонів людей, назавжди розділила їх долі на дві половини: мирне життя до катастрофи і небувале горе, яке не піддається будь-якому виміру, після 26 квітня 1986 року. Відтоді кожен з нас живе з великою тривогою за майбутнє прийдешніх поколінь, яких торкнулося  Чорнобильське лихо, і усвідомлює всю незахищеність людства перед катастрофами планетарного масштабу.

Цієї  чорної  весни сотні тисяч українців, не шкодуючи власного життя і здоров’я боролися із страшним лихом, допомагали іншим вижити, відроджувати обпалену радіацією землю, серед них і - наші земляки. Ризикуючи своїм життям та здоров’ям, вони виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу і подальшого розповсюдження радіації.

Через горнило Чорнобильської біди пройшли мешканці і нашого району, які брали участь у ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи в історії людства. Усі вони, як і тисячі українців, заплативши за порятунок світу найдорожчим - своїм здоров’ям. Багато з них, на жаль, передчасно пішли з життя, практично всі хворіють і потребують належного медичного та соціального забезпечення.

Шановні ліквідатори аварії на ЧАЕС! Низький уклін за ваш безцінний подвиг, сердечно дякую  за мужність і відвагу, за виконання громадянського обов’язку, за порятоване вашими зусиллями людство. Кожен з ліквідаторів Чорнобиля - справжній герой, який повинен повсякчас відчувати шану і повагу з боку суспільства. Турбота про ліквідаторів, героїв-рятівників людства має згуртувати суспільство, усі його політичні  сили і належати до найважливіших загальнодержавних завдань. Від душі бажаю кожному з вас міцного  здоров’я, достатку і злагоди в родинах!  А пам’ять про померлих  нехай живе вічно.

З повагою голова  Шацької  райдержадміністрації Василь ГОЛЯДИНЕЦЬ

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024