Письменниця з Шацька – лауреатка міжнародного конкурсу «Корнійчуковська премія»

21 Серпня 2020, 15:34
Ніна Корець - володарка ІІ премії VIII міжнародного літературного конкурсу творів для дітей та юнацтва  «Корнійчуковська премія» 5641
Ніна Корець - володарка ІІ премії VIII міжнародного літературного конкурсу творів для дітей та юнацтва  «Корнійчуковська премія»

ІІ премію VIII міжнародного літературного конкурсу творів для дітей та юнацтва  «Корнійчуковська премія» здобула письменниця Ніна Корець з Шацька у номінації «Проза для дітей молодшого віку».

Її твір «Втеча Хрумтика й Жоржетти» – про незвичайну подорож морської свинки і мудрого мишеняти в чарівних окулярах. Непростий шлях друзів складається із радісних й небезпечних моментів  та навіть порятунку інших.

Суперництво в цій номінації виявилося напруженим. З мінімальним відривом, за оцінкою журі, перемогла,  Ольга Тернова з  Харкова, яка отримала  І премію.

Нагородження переможців відбулося на центральній алеї парку Тараса Шеченка в Одесі в рамках міжнародного VIII Корнійчуковського фестивалю дитячої літератури та XXІV Міжнародної книжкової виставки-ярмарки «Зелена хвиля».

2

 

Твори оцінювалися у 4 номінаціях – «Поезія для дітей», «Прза для дітей молодшого віку», «Проза для дітей старшого віку та юнацтва» та «Сцеенарій для дитячого кіно і театру/Драматургія для дітей та юнацтва». Переможці отримали дипломи, призи, а також книги, де опубліковані їхні твори.

Премія носить імʼя видатного дитячого письменника Корнія Чуковського, автора «Мухи-цокотухи», «Лікаря Айболитя», «Мийдодіра»,  і це визначає високий рівень відповідальності, тому що дитячі письменники  звертаються до найбільш чутливої чиитацької аудиторії, а книги, з якими ми знайомимося в дитинстві – основа формування і розвитку людської особистості. Щирість і обдарованість авторів підкорюють серця читачів.

Оцінювало конкурс компетентне журі на чолі з головою Володимиром Рутківським, поетом, письменником, журналістом, лауреатом Національної премії України ім. Тараса Шевченка.

Також вперше цьогоріч твори дорослих авторів оцінювало ще й читацьке  журі, до якого увійшли діти.  Неважко уявити емоції, які відчували підлітки, не просто першими читаючи ще не видані твори, але й маючи можливість щиро їх оцінити. 

«Головне завдання журі Корнійчуковсько премії – виявляти і всіляко підтримувати нові імена. Але водночас ми даємо і досвідченим авторам можливість довести, що є ще порох в порохівницях їхніх творчих задумів. Тож цьогорічний конкурс можна розглядати не тільки як літературну подію, а й як своєрідне змагання різних літературних поколінь», –  ділиться Володимир Рутківський в передмові «Слово від журі конкурсу»  у збірнику творів лауреатів  конкурсу.

3

 

В конкурсах Корнійчуковского фестивалю взяли участь більше 500 авторів. Програма фестивалю, як завжди, була яскравою і дуже насиченою: лекції та екскурсії, зустрічі з письменниками і  читачами, презентації та дискусії, концерти й конкурси.  Окрім «Корнійчуковської премії», нагороди отримали переможці літературного конкурсу «Море талантів»,  конкурсу цифрового малюнка «Iparus», конкурсу обʼємного моделювання «IParus 3D pen» та читацьке журі.

Нагадаємо, Ніна Корець є переможницею міжнародних поетичних конкурсів «Чатує в століттях Чернеча гора»«Що робить папірець...»«Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни».

Читайте також:

Поетка з Шацька видала дитячу книгу «Смугасті розмови»

«В очікуванні брюнета», народний гумор і талановиті діти: поетеса з Шацька – про сферу, в яку посвячені одиниці

Видавець орієнтує насамперед на гумор – поетеса з Шацька


 

 

 

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024