У Світязі започатковують змагання зі змішаних єдиноборств

20 Серпня 2020, 11:48
4436 Джерело: фото ілюстративне

Біля озера Світязь 23 серпня відбудуться змагання зі змішаних єдиноборств «Кубок Світязю». 

Це будуть перші змагання з ММА, які там стартують і стануть щорічними, пише Galinfo.

Цього року змагання проведуть всеукраїнського рівня, далі їх будуть розвивати до міжнародного з рейтинговими бійцями, – анонсує головний організатор турніру «Кубок Світязю», тренер команди з Луцька зі змішаних єдиноборств, керівник клубу бойових мистецтв «Прайд» Олександр Кулаков.

«Ідея започаткування турніру народилася давно. На Волині є туристична перлина – озеро Світязь, і ми подумали, що можемо, популяризуючи спорт,  популяризувати й відпочинок у цьому чудовому місці. Також зіграв той фактор, що на території Шацького району дуже мало працює спортивних секцій, а зі змішаних єдиноборств взагалі немає. 

Тому ми хочемо розвивати цей регіон у плані пошуку  нових талановитих дітей, молоді. Відповідно, започатковуємо щорічний захід до дня села Світязь. Дата припадає на 11 липня, але цього року пандемія коронавірусу внесла свої корективи, тоді не можна було організовувати спортивний захід, тому почнемо в 2020-му році з 23 серпня. Думаю, що дата теж хороша, приурочимо змагання до Дня Державного Прапора України. – розповів Олександр Кулаков.

У змаганнях візьмуть участь спортсмени з Любомля, Ковеля, Старої Вижівки. Окрім волинян, на турнірі будуть спортсмени з Дніпропетровської, Вінницької, Київської, Рівненської, Івано-Франківської та Закарпатської областей.

«У нас заплановано 6 професійних поєдинків та аматорські. Щодо кількості аматорських вирішуємо. Сьогодні у нас відбулося заключне відкрите тренування луцьких спортсменів, це 10 бійців. Поєдинки будуть видовищні, бо багато хлопців скучили за змаганнями.

Наголошу, що «Кубок Світязю» буде під відкритим небом, для комфорту будуть місця для сидіння, вхід для усіх вільний», – розповів Олександр Кулаков.

Він додав, що найближчими днями виїжджає у село Світязь для підготовки та організації змагань.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024