Ціни на житло, магазини та подорожі: враження від мандрівки авторки петиції про обміління Світязя

19 Серпня 2020, 09:55
12333

Авторка петиції про обміління Світязя розповіла про свої враження від мандрівки на Шацькі озера.

Свою розповідь киянка Ольга Іменинник розмістила на своїй сторінці у фейсбуці.

Вона зазначає, що це вже четверта її подорож до Світязя. І якщо раніше метою подорожі було покупатися, погуляти і наробити побільше фото, то цього разу пріоритети дівчини трошки змінились.

«В першу чергу я їхала зустрітися зі своїми друзями, з якими до того ми були знайомі лише віртуально. І цей пункт, на мою превелику радість, повністю виконано. Не менш важливим був і другий пункт – дізнатись побільше цікавої інформації, побувати в нових місцях, чи оновити спогади там, де була раніше. Навіщо? Для моєї книги. Більш детальніше я розповідаю про неї на своїй сторінці в інстаграм», пише авторка петиції.

На жаль, дівчина змогла побувати не всюди, де планувала (тиждень часу не так вже й багато). Але тим не менш, весь час ходила і всіх випитувала щодо цікавої інформації про Шацькі озера. 

Читайте також: На сайті Президента зареєстрували електронну петицію про порятунок Світязя

Президент не розгляне петицію про порятунок Світязя

«Тож найголовніше, як дістатись до Шацьких озер?

Ми їхали потягом Київ - Ковель. Квиток в одну сторону обійшовся в 725 грн. (люкс). До речі, вперше я їхала в люксі. На відміну від купе та плацкарту, постіль вже була застелена, а ще на нас чекав пакуночок з серветками та пляшечка мінеральної води. Навіть телевізор був, але не що працював.

З Ковеля можна доїхати на маршрутці, варто лише спуститися сходами, перейти дорогу і ви вже на автовокзалі, або скористатись послугою таксі. Водії вже чекають на пероні і пропонують довезти під самий будинок за 800 грн.

Таксі в Шацьку

Я знайшла чудового водія таксі завдяки групі у фейсбуці «Мій Шацьк». Ціна одної поїздки по Шацьку – 50 грн. До Світязя 70-80 грн.

Взагалі хочу сказати, що у «Мій Шацьк» мені давали відповіді на всі мої численні питання! Безмежно дякую всім за допомогу! 

Проживання

Вперше я зупинилась саме в Шацьку, а не у Світязі. Мешкали ми у двоповерховому будинку в новому районі. Ціна за добу 1500 грн. До пляжу (затока Лука) 10 хвилин.

Все чудово, але якщо ви без автомобіля, то краще обирати житло, де можна замовити харчування.

Магазини 

В Шацьку я побувала в магазинах «Наш Край», «Veles», «Діана», «Талісман».

З вище названих, мені більш за все сподобався «Veles», адже тільки там я змогла придбати місцеві смаколики – Шацьке масло, сир та плетінку. А ще там розміщується банкомат ПриватБанку.

В Світязі я була лише в одному магазині «SPAR» на Центральній Набережній. В принципі, непогано, але вибір товарів невеликий.

1

1

Сувеніри 

Як не дивно, але знайти щось саме зі Світязя, Шацьких озер, не так вже й просто. Усе заповнено товарами з Карпат.
Але все ж, є магнітики зі Світязем (ціна від 10 грн), картини, тарілки, кораблики. А якщо Ви, як і я, хочете придбати листівки, то доведеться добряче пошукати. Ми знайшли їх лише у кафе «Ням-нямка», де їх можна відразу підписати і кинути в поштову скриньку.

Розваги

Ціна атракціонів на Набережній від 50 грн. Катання на яхті від 600 грн. за годину (остаточна ціна залежить від кількості людей), байдарки – 400 грн. з людини.

Всі вище названі послуги я затестила і залишилась у неймовірному захваті.

Фотосесія на Шацьких озерах.

Ціна за годину стартує від 400 грн. (чим більш професійний фотограф, тим вища ціна). Але є дуже важливий нюанс, на фотозйомку краще записуватись за декілька тижнів, оскільки потім фотограф може бути зайнятий

3

1

Салони та перукарні в Шацьку

Я встигла побувати у двох – це салон «Вікторія» та перукарня «Шарм».

«Вікторія» зустріла мене написом «Без маски заходити не можна». Ок, вдягнула. Але, мабуть не всі вміють читати, оскільки у масці парились лише ми з майстром манікюру. 

Послугою я цілком задоволена. Ціна манікюру 100 грн., покриття звичайним лаком 20 грн.

Перукарня «Шарм» у якій працюють дві чарівні панянки Оксани.

Спочатку мені накрутили локони (150 грн.), та макіяж для фотосесії (250 грн). Мені дуже сподобалось!

Щодо харчування 

Ми готували самі, але одного разу замовили піцу у «Фелічіті» з доставкою. Піца смачна, ціна прийнятна (159 грн.), але чому доставка коштує 60 грн., мені не зрозуміло.

Також мені порадили відвідати кафе «Черемшина» у центрі, де є просто величезний вибір булочок та тістечок. Ціни дуже демократичні!

Де погуляти, що побачити? 

В Шацьку я б радила відвідати дендропарк Шацького лісового коледжу. Тихо, спокійно, прохолодно. У парку Шевченка теж добре, але не в той час, коли сильно світить сонце.

А ще гойдалки на озері Чорне, але на них не так вже й просто вибратись. 


У Світязі мені сподобалась база відпочинку СБУ. Набережна теж гарна, але там дуже багато людей.

Озеро Пісочне і санаторій «Лісова пісня». Ми були вже пізно, але встигли насолодитися красою сяючих ліхтарів на мостику закоханих. А крім того, неочікувано стали свідками освідчення у цьому чарівному місці. 

Обміління Світязя

Звичайно, мене дуже хвилює ця тема. Я читала, що озеро суттєво піднялось, але я особисто цього не помітила. 

Великі камені біля пансіонату «Шацькі озера», які раніше омивались хвилями Світязя, зараз лежать на суші. І якщо раніше на яхту можна було сісти з берега, то цього разу нам довелося добряче йти по воді.

Комарі 

Так, вони справді є і їх чимало. Засоби від комарів мало допомогають, тож доводиться просто змиритись.

Пончики 

А також вареники, біляші та кукурудза. Все це можна придбати на пляжі. Ціна одного пончика 25 грн. Інше я не пробувала. 

Коронавірус на Шацьких озерах

Таке відчуття, що його тут немає. У масках я нікого не пам'ятаю. Сама ж її одягала кожного разу, коли ходила до магазину.

Чи варто їхати на Шацькі озера?

Так!!!
Там дуже легко дихається, вода у озері тепла та чиста! Навколо привітні люди, які завжди з радістю все підкажуть та допоможуть!

Мій «роман» з Шацькими озерами тільки починається. 

Спочатку була петиція, тепер книга. 
Що буде далі? Побачимо!!!»

1

2

2

3

1

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром