Рятувальники закликають шачан не палити сухої трави

22 Квітня 2017, 22:30
1377

Свято Світлого Воскресіння Господнього волиняни зустріли без пожеж в екосистемах та релігійних закладах.

Але вже знову наступили робочі будні, і люди зайнялися звичними городніми роботами. А отже, комусь закортить не лише покопатися на городі, а й спалити обрізане гілля, торішнє листя, траву тощо.

Рятувальники застерігають:  для збереження природи - не паліть!

Для попередження пожеж в екосистемах, що виникають внаслідок випалювання сміття, посуші, працівники ДСНС України  будуть продовжувати роз’яснювальну роботу з населенням та залучати до співпраці працівників екологічної інспекції, соціальних служб, представників релігійних конфесій та засобів масової інформації.

Шановні громадяни! Шацький РС Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Волинській області закликає громадян не спалювати сухої трави та сміття, адже це завдає шкоди довкіллю та здоров’ю людей.

Подібні випадки спалювання можуть призвести до масових загорань різних будівель, зменшують родючість ґрунтів та призводять до зниження урожайності. Також згідно із статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення особи, які випалюють стерню, луги, пасовища та іншу природну рослинність, тягнуть за собою адміністративну відповідальність.

Якщо ви помітили горіння сухої трави - спробуйте самотужки його ліквідувати. У випадку масштабних пожеж негайно повідомте службу порятунку за номером 101.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024