Піща: в Будинку культури на Великдень організували "Весняні посиденьки"

22 Квітня 2017, 21:50
3027

В селі Піща відбувся святковий концерт «Весняні посиденьки», участь у якому взяли 23 дитини - активні учасники художньої самодіяльності Будинку культури села Піща.

З давніх-давен навесні збиралися діти та молодь зустрічати Весну-веснянку. І в цей прекрасний, великодній день, ми намагалися згадати давні звичаї та традиції нашого народу, зустріти Весну-красну так, як її зустрічали колись, - інформують Ірина Густирь та директор Будинку культури села Піща Валентина Будько. 


 

 І стрічали ми її з хороводами «Вийди, вийди сонечко», «Подоляночка», веселими танцями. А найменші учасники свята - ансамбль «Капітошки» - зустрічали птахів піснею «Прилетіла пташка». Також на сцені звучав цікавий музичний номер - гра на дерев’яних ложках «Од Києва до Лубен», дітки навіть жартували, особливо потішив нас Гриць, який не хотів йти стрічати Весну, хоча в ігри грати та пісні співати не відмовився, і разом з дітками грав в гру «Чоботи».


 

Після веселощів до нас завітала гарна Дівчина Весна, яку діти урочисто зустріли, звеселили, привітали, гарну пісню заспівали, подарували стрічки до віночка, а віддячила вона нам тим, що повела усіх дівчаток у «Кривий танець». І на таких радостях свято продовжилось вітанням матусеньок і бабусеньок, адже слово «мама» росте з нами тихо, як ростуть дерева, сходить сонце, розцвітає квітка.

В дарунок для матусь прозвучала пісня «Калинонька», а для бубусь наші хлопці підготували цікавий подарунок – «гарненькі хустинки пов’язали, і дівчатками враз стали, гарними, приглядними, кумедними, старанними, були вони синочками, та вмить стали дочками, потішать нас почали, та в спідничках танцювать пішли!».

1


 

Ну і звісно привітали ми усіх присутніх з Великоднем та подарували цікаву казку «Чому у півня короткі штани».

Щиро дякуємо усім присутнім гостям, що активно підтримували вихованців, а також діткам, нашим артистам, що вони є такими активними та життєрадісними!

1

 

Коментарі
23 Квітня 2017, 01:43
то молодці
23 Квітня 2017, 11:19
Iрина Миколаївна просто молодець!
04 Травня 2017, 21:08
Ви. шановна, ще б і молодь залучали до своїх витребеньок
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024