На підприємстві Петра Нестерука опоненти влаштували провокації, – ЗМІ

22 Квітня 2017, 21:30
1801 Джерело: lutsk.rayon.in.ua

Головний редактор видання «ВолиньPost» Анатолій Котлюк розповів про протистояння у Луцькій міській раді, а саме як розбираються з неугодними депутатами.

Про це повідомляє Район.Луцьк.

«Мало хто б міг подумати, що смерть Миколи Романюка спровокує такі зміни в луцькому політичному житті. Фактично з середини лютого не припиняється медійна кампанія проти політиків, які є опонентами «УКРОПу» в обласному центрі.

Якщо в лютому та на початку березня основними «цілями» були Юлія Вусенко та депутати, які публічно її підтримували, то з кінця березня акцент змістився в бік «Солідарності», зокрема, нового керівника міського осередку партії Петра Нестерука, чоловіка директора «Полісся-Трейд» Нелі Нестерук.

Спочатку звинувачували, що в одному з магазинів мережі, яка належить дружині депутата, продавали алкоголь без акцизу. Перевірка податківців не знайшли цьому підтверджень.

Тепер влаштували «шоу» під стінами складу, який орендує фірма Нелі Нестерук. 

Зверну увагу читачів. Цю подію висвітлюють лише ЗМІ, які входять до медіа-групи, яку контролюють лідери «УКРОПу»: телеканал «Аверс», сайти Інформаційного агентства «Волинські Новини» та «0332.ua».

Це є ще однієї ознакою того, що події під складом «Полісся-Трейд» є складовим політичної кампанії проти неугодних «УКРОПу» політиків. А можливо це й помста Петру Нестеруку за відмову співпрацювати з «УКРОПом» під час «перевороту» у міській раді.
Шкода, що «нова влада» воліє діяти старими методами». – відзначивАнатолій Котлюк.

Працівники телеканалу «Аверс» та члени «Варти порядку» майже дві доби перебували під стінами території, на якій розташований склад ТОВ «Полісся-Трейд».

Телевізійники заявили: позавчора, 19 квітня, вони закупили на території складу 10 пляшок горілки, нібито без належних акцизів. Та додали: нашим працівники створювали перешкоди в роботі. 

Натомість директор ТзОВ «Полісся-Трейд» Неля Нестерук каже, що незаконного алкоголю на складі не могли продати, а дії журналіста та невідомої особи – спланована провокація.


«ПРИГОДИ» НА СКЛАДІ

Вона розповіла, що 19 квітня у приміщення складу прийшла жінка із чоловіком, яка почала стверджувати, що тут щойно купили контрафактний алкоголь, та вказували на 10 пляшок горілки, які лежали в її сумці. Але інших підтверджуючих даних, наприклад, відео або аудіозапис чи чек не показувала. 

Вона фільмувала все на камеру та відмовлялася покинути складське приміщення. Однак працівники складу наполягали й далі на своєму, зокрема, й через те, що жінка не показала жодного документу, який б підтверджував її приналежність до ЗМІ. А її аргументи штибу «В мене є камера» були непереконливими.

Зауважу, що жінка на відео - це скандальна волинська журналістка Наталія Поліщук. Вона дійсно працює на "Аверсі" та взагалі в сфері медіа багато років і мала б знати, що документи треба мати при собі. Без них на приватній території вона є рядовою громадянкою, яка не здійснює журналістської діяльності, а отже закони про захист прав медійників не діяли. Ба більше. Для перебування та здійснення журналістської діяльності на ПРИВАТНІЙ території вона мала б отримати відповідний дозвіл від власника. Виглядає, ніби працівників складу хотіли спровокувати на активніші дії, адже юридично вони мало право виштовхати незнайомців з приватної території.

Зрештою ситуація дещо вгамувалася, коли приїхала патрульна поліція. Наталія Поліщук та її колеги дочекалися податківців та передали їм алкоголь, який назвали контрафактним.

Однак на цьому подія не завершилася. Згодом до складу приїхали учасники громадського формування «Варта порядку» на двох мікроавтобусах. Чоловіки з невідомих підстав теж почали оглядати склад. 

Коли директор фірми Неля Нестерук запитала їх, чому вони тут, ті прямої відповіді уникали. Казали, що через вказівку керівництва, пізніше говорили, що приїхали охороняти журналістів. 

Зрештою з приватної території «Варта Порядку» та працівники «Аверсу» Юлія Циплюк іКостянтин Кіц, які залишалися весь час на території складу, поїхали лише коли прибули поліцейські та попросили їх це зробити.

Тим часом Поліщук написала дві заяви в поліцію - про торгівлю контрафактним алкоголем і перешкоджання журналістській діяльності. Хоча нагадаю посвідчення вона не показала, отож працівники складу жодних підтверджень не отримали, а по контрафактній горілці треба чекати відповідь від експертизи.

На цьому пригоди на складі не завершилися. Вночі власнику складу довелося викликати приватну охоронну фірму, аби на територію не проникли сторонні особи.

Тим часом «Варта Порядку» фактично заблокувала роботу складу. З публікації на сайті Інформаційного агентства «Волинські Новини» стало відомо, що учасники формування чергуватимуть біля в'їзду на територію, аби з неї не вивезли нібито контрафактну горілку.

Таке рішення "вартівців" створило труднощі для власників товару на інших складах. Зокрема вночі вивозили кондитерські вироби з сусіднього складу і «вартівці» їх зупиняли для перевірки, чим створили незручності підприємцям. До того ж не зрозуміло, на яких підставах вони це робили? І чи мають право на такі дії?

Нормальної роботи складу не було й на наступний день, 20 квітня. Працівники «Аверсу» та учасники «Варти порядку» й далі фактично блокували його, через що підприємство «Полісся-Трейд», на якому офіційно працюють понад 100 осіб, понесло втрат на понад 31 тисячу гривень.

Крім того протягом дня відбувалися провокації проти працівників складу та власника приміщення. 

Зрештою після обіду, 20 квітня, за заявою Поліщук на склад прибули податківці з відповідним судовим рішенням. Керівники ТОВ «Полісся-Трейд» надали доступ до складського приміщення та продукції. Фіскали вилучили на перевірку всю горілку, щодо якої написана заява Поліщук.

 
Коментарі
23 Квітня 2017, 01:38
тото да
23 Квітня 2017, 20:09
щеб каналізацію у світязі біля його маєтків перевірили бо там її не має а де ж вона дівається от бізнесмен що розвиває туризм у шацьку
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024