Які небезпеки чекають відпочивальників на Шацьких озерах

14 Серпня 2020, 15:23
14766

Полюбляєте екстрим на відпочинку? Чи завжди люди знають про небезпеку, яка спіткає на шляху до омріяної відпустки?

Якщо ви обираєте  відпочинок на природі, тоді «екстрим» є вашим постійним супутником. Ми хочемо вас трішки ознайомити і розказати вам про те, що ви можете зустріти і з чим зіткнутися, обираючи відпочинок на Шацьких озерах, пише сайт Svityaz.org.ua

Перше, і, мабуть, найважливіше – це комарі.

1

Цьогорічний клімат є сприятливим для великої кількості цих комах. Істотна кількість опадів, збільшення боліт, волога земля – приваблюють комарів і сприяють їхньому розмноженню. Тому, якщо ви надумали, відпочити в наметі, посеред лісу, тоді ви мусите запастися достатньою кількістю засобів від цих комах.

Читайте також: За шість днів шацькі поліцейські склали майже сто протоколів на порушників правил дорожнього руху

Якщо ж ви обрали відпочинок в готелі чи котеджі, то фумігатор і спрей, також не завадять. Відпочиваючи з дітьми, обов'язково візьміть протиалергенні засоби і креми після укусів, адже така велика кількість укусів може сприяти алергічним нападам.

Другий, і не менш, злісний шкідник – це кліщі.

Читайте також: Затори на дорозі, переповнені пляжі та котеджі: курортний Світязь перетворився в мегаполіс

Їх також дуже багато, особливо у високих травах, які не завжди скошують біля самого озера. Якщо ви надумали піти на прогулянку, обов'язково одягайте штани і світлий светр з капюшоном – це допоможе вам уникнути укусу кліща.

Багато людей беруть з собою на відпочинок домашніх улюбленців, для них кліщі є також дуже небезпечні. Тому варто зробити додаткову обробку тварини, щоб не стати жертвою піроплазмозу чи енцефаліту, які здатні за декілька днів вбити тварину. Якщо вже і склалася така ситуація, то також не варто панікувати, адже ви завжди можете звернутися до хорошого ветеринара, який знаходиться у м.Любомль (30 км. від с.м.т Шацьк).

Читайте також: На озері Світязь з початку сезону сталося чотири випадки, які могли призвести до трагедії

Третя небезпека, яку ви можете зустріти на Шацьких озерах – це змії. Їх зустріти можна рідко, але вони таки є, тому, якщо ви маєте бажання прогулятися біля лісу чи ставків, повинні завжди звертати увагу під ноги.

Надіємося, ви прочитаєте дану інформацію, і вона вам стане у пригоді, перед тим, як ви відправитеся на відпочинок до Шацьких озер.

Коментарі
15 Серпня 2020, 02:00
Добре,що коронавірусу нема....
15 Серпня 2020, 18:19
за все літо ніхто не захворів на коронавірус.... прям оазис якийсь
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром