На Гряді рятувальники та працівники швидкої 18 хвилин повертали до життя потопельника

13 Серпня 2020, 10:15
5760

Завдяки професіоналізму працівників екстреної медичної допомоги за один день на Волині вдалось врятувати два життя.

Про це інформують на сайті Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Так, 11 серпня в урочищі Гряда на озері Світязь рятувальники доставили на берег потопельника та розпочали проводити реанімаційні заходи, які продовжила бригада ЕМД пункту Шацьк, яка поверталася із попереднього виклику. На 18 хвилині у пацієнта відновилась серцева діяльність та самостійне дихання. Його госпіталізували в стані середньої важкості в Любомльську ЦРЛ.

Того ж дня у Нововолинську бригада ЕМД в приміщенні центру ПМД, куди викликали «швидку», на 12 хвилині проведення серцево-легеневої реанімації відновила ознаки життєдіяльності 89-річної жінки з серцево-судинною патологією. Хвору доставили у стані середньої важкості в Нововолинську ЦМЛ.

Читайте також: На озері Світязь з початку сезону сталося чотири випадки, які могли призвести до трагедії

Коментарі
13 Серпня 2020, 21:59
які рятувальники!!!!! Нехай дякує пану Олегу зі Львова-він його витягнув
14 Серпня 2020, 02:28
Потопальника дійсно витягнули на надувний матрац до приїзду рятувальної служби КП «Будинкоуправління». Я особисто (нач. рятув. служби) з катера перескочив на матрац для того, щоб перевернути потерпілого через коліно, щоб звільнити дихальні шляхи від води та рвотних мас і нас буксирували до берега троє людей (відстань до ближчої суші була більше 50 м). На березі продовжив робити штучне дихання та непрямий масаж серця разом рятувальником Сидорцем В. до приїзду бригади ЕМД пункту Шацьк. Це випадок відбувся за межами дії рятвального поста - 300 м.
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024