Світязь на Великдень: сонце, гомін чайок і хмари в воді

20 Квітня 2017, 19:00
2632

Читач інтернет-видання Район.Шацьк поділився своїми враженнями від подорожі до озера Світязь на другий день Великодня.

Велич найбільш мальовничого і найчистішого в Україні озера він увічнив у світлинах та відео.

«Нещодавно ми святкували Великдень. Погода, на жаль, не дуже радувала сонячним теплом, однак на другий день святкування Воскресіння Христового таки потішила. Приємний день так і сприяв тому, щоб виїхати на природу, подивитись на хмари, на сонце, порадіти гарному настрою природи… Мимоволі зловив себе на думці, що потрібно їхати до найбільшого нашого озера – Світязя. Так і зробив. Взяв автомобіль та й неквапливо, розглядаючи пробуджену природу нашого озерного краю, вирушив у село Світязь, а саме в так званий «Куточок рибалки».

Моєму здивуванню не було меж… Озеро наче завмерло. Ні тобі вітерця, ні навіть маленької хвильки, воно розлилося переді мною наче велетенське дзеркало. Можна було почути, як плавають зграйками маленькі рибки при березі, перешіптується очерет, гомонять про своє чайки, як дихає і живе своїм особливим життям це дивовижне озеро. Наче радісний лоскіт по душі - з місцевого храму долинали надзвичайно приємні звуки церковних дзвонів, що сповіщали про свято.

Мені залишалося тільки стати на самому краю берега і в приємному спокої та онімінні від грандіозного видовища слухати, спостерігати і радіти, не звертаючи уваги на такий надшвидкий плин часу нашого життя…»

2

3

4

2

 

Коментарі
21 Квітня 2017, 00:16
прям як писатель якийсь
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024