Атовці хочуть побудувати в Шацьку дитячий майданчик для табору "Волинська Січ"

20 Квітня 2017, 13:30
2190

На сесії Шацької селищної ради, яка відбулася 12 квітня, депутати розглядали запити Головного управління Держгеокадастру у Волинській області, зокрема питання погодження чи непогодження рішення про розроблення документації із землеустрою земельних ділянок учасникам АТО Шацького району та Волинської області.

Велика кількість учасників АТО – місцевих та іногородніх, які прибули на засідання, свідчила про те, що атовці хочуть донести до обранців громади важливу інформацію і таким чином вплинути на їхнє рішення.


 

Ярослав Крат, головний спеціаліст з земельних питань селищної ради, озвучив запити Головного управління Держгеокадастру у Волинській області, які прийшли на адресу Шацької селищної ради для погодження чи непогодження на сесії. В першому запиті, зокрема, йшлося про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою на земельну ділянку площею 0, 71 га для ведення ОСГ (за межами населеного пункту) громадянину Дмитрові Ткачуку.


 

Щоб прояснити всі незрозумілі моменти цього питання, до депутатів звернувся Сергій Дружинович, представник депутата Верховної Ради України Дмитра Яроша. З його слів, на цій земельній ділянці учасники АТО хочуть облаштувати майданчик для відпочинку дітей атовців, дітей-сиріт та соціально незахищених. В заяві написано – для ведення особистого селянського господарства, утім, згодом заявник хоче просити селищних депутатів змінити цільове призначення землі і розпочати на ній будівництво відомого табору патріотичного виховання дітей «Волинська Січ». Сергій Дружинович та Олександр Мінько, командир Ковельського відділення ДУК, пообіцяли, що земля використовуватиметься тільки з благородною ціллю, а не для комерції. Вже цього літа керівництво наметового табору планує оздоровити дітей атовців, юних жителів прифронтових територій з Маріуполя та Широкіно, а також дітей Шацького району.

Виступили на сесії учасники АТО Шацького району Анатолій Оксентюк та Віктор Лутков.

1


 

Депутати своїм голосуванням погодили надання атовцям цієї земельної ділянки.

Далі Ярослав Крат озвучив список інших претендентів на земельні ділянки, виділені Держгеокадастром на території Шацької селищної ради (за межами населених пунктів), в якому була мама загиблого Сергія Мокренка з Шацька Любов Буз, вдова загиблого атовця з Любомльського району Олена Штанська, військовий комісар Шацького районного військкомату Василь Матвійчук, учасники АТО Шацького району, троє з яких перебувають зараз на передовій, а також військовий медик. За кожного з них депутати голосували окремо і прийняли позитивні рішення. Не погодили надання земельної ділянки лише заявнику з Любешівського району Руслану Гриневичу.

1

 

 Під час сесії стався конфлікт між Ярославом Кратом та депутатами – членами земельної комісії селищної ради. Зі слів обранців громади, посадовець на засіданні комісії приховав від них важливу інформацію, зокрема нічого не сказав про те, що землю просять атовці та члени сімей загиблих. На сесії ж звинуватив депутатів у тому, що вони відмовляються голосувати за погодження цих ділянок. Надалі депутати просили не провокувати таких конфліктів, не зіштовхувати лобами атовців з обранцями громади і не вирішувати важливих питань шляхом маніпуляцій та обману.

-Тим більше, що такі випадки траплялися і раніше, - підтримав депутатів Сергій Віннічук, Шацький селищний голова. 

 

Коментарі
20 Квітня 2017, 17:56
Брехня.. просять під видом ніби для дітей..під табір..а там як завжди пустять для себе.. ми таких формул в Україні вже надивилися..
20 Квітня 2017, 19:04
З повагою відношусь до захисників, учасників АТО, щодня співпрацюю з ними, спілкуюсь, сприяю вирішенню їх проблем. Дуже хотілося б вірити, що енергія спрямована ними вирішувала проблеми нашої громади і мирного життя!
20 Квітня 2017, 19:59
треба надати в оренду на 10 років а там буде видно ваш табір
20 Квітня 2017, 21:38
я б казала пока ничого никому ни давати
20 Квітня 2017, 23:45
<p>ОРГАН МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ МАЄ ДІЯТИ НА ПІДСТАВІ ЗАКОНУ І ЗЕМЛЮ МАЄ НАДАВАТИ ПО ЗАКОНУ А ТУТ СИТУАЦІЯ ЗЕМЛЯ ОСГ А ПОТІМ ЗМІНА ЦІЛЬОВОГО ПРИЗНАЧЕННЯ А ЯКЩО СХЕМА ЗЕМЛЕУСТРОЮ НЕ ДОЗВОЛИТЬ ТО ЩО ТОДІ? ЯКЩО ТРЕБА ЦЮ ДІЛЯНКУ ТАК ПІДБЕРІТЬ ЇЇ ПО ЦІЛЬОВОМУ ПРИЗНАЧЕННІ І НАДАЙТЕ А ТАК ПОРУШИЛИ ЗАКОН ЩЕЙ АТОВЦІВ ПІДСТАВИЛИ НУ ПРОСТО ГАНЬБАІ ДЕПУТАТИ КОРУПЦІОНЕРИ </p>
20 Квітня 2017, 23:55
ТАК НАДАЙТЕ ЗГІДНО ЗАКОНОДАВСТВА А НЕ ЦИРК ВЛАШТУВАЛИ ЗАКОН ЖЕ НІХТО НЕ ВІДМІНЯВ І ДИТЯЧИЙ ТАБІР НА ЗЕМЛІ ОСГ НЕ БУДЕ НЕ РОБІТЬ ДУРНИЦЬ А НАДАЙТЕ БІЛЯ О ПІСОЧНЕ БІЛЯ БАЗИ ПОДУБІНСЬКОГО ТАМ Є ТЕРИТОРІЯ СВІТЛО І КАНАЛІЗАЦІЯ
21 Квітня 2017, 00:18
будь ласка тилько ни таким атовцям як дорош
21 Квітня 2017, 11:25
А ЧОМУ НА ЗЕМЛІ ДЛЯ ОСГ ЦЕ Ж ПОРУШЕННЯ? А ЧОМУ НЕ НА ЗЕМЛЯХ РЕКРЕАЦІЇ ? ЧОМУ СЕЛИЩНИЙ ГОЛОВА І ДЕПУТАТИ БОЯЧИСЬ АТ ОШНИКІВ ІДУТЬ НА ПОРУШЕННЯ ЗАКОНУ? ЦЕ Ж МОЖНА ВИРІШИТИ І ЗАКОННО І НАВІТЬ ТРЕБА
21 Квітня 2017, 12:03
НУ ХІЬА НЕ МОЖНА ПО ЗАКОНУ ПРИЧОМУ ТУТ ОСГ ДО ДІТОК ТА ДАЙТЕ ДІТКАМ ВСЕ КРАЩЕ А ТО ВТЯГУЮТЬ ДЕПУТАТІВ У КРИМІНАЛ
21 Квітня 2017, 18:50
та заберіть накінець у карпуків землі
21 Квітня 2017, 21:51
Хватить наживатись тим депутатам у ни х і в родичів вже є по кілька ділянок!!!Чого вони гризуться!
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024