«Молодички» представляли Україну на Міжнародному фестивалі «Весняна казка у Празі»

16 Квітня 2017, 13:00
3979

Народний ансамбль «Молодички» Шацького міського будинку культури розширює кордони своєї популярності. Нещодавно колектив разом із керівником Ніною Вирович представляв Україну на Міжнародному фестивалі пісні і танцю «Весняна казка у Празі», який відбувся у столиці Чехії.

У перший день фестивалю йшов дощ, але це не завадило яскравому виступу «Молодичок» під відкритим небом на Староміській площі європейської столиці. Колоритні костюми учасниць, популярні українські народні та естрадні пісні у їхньому виконанні викликали шквал оплесків у глядачів, серед яких було багато українців, що проживають у Чехії. Підсилили враження від виступу «Молодичок» їхній вихід на сцену із національними прапорцями, з патріотичними словами: «Вас вітає Україна!». На другий день виступу колоритного ансамблю глядачі вже чекали з нетерпінням і співали разом з ними.

Учасники і керівник ансамблю Ніна Вирович отримали міжнародні дипломи за участь у фестивалі та розвиток мистецтва, а також нові можливості для співробітництва. На площі, де відбувався фестиваль, діяв пасхальний ярмарок, радували око яскраві великодні декорації.

Також співачки із Шацька побачили неймовірної краси європейське місто, познайомилися і поспілкувалися з багатьма талановитими людьми та розширили коло своїх прихильників. Нагородою для учасників співочого колективу за активну творчу діяльність, відданість пісенному мистецтву, за достойне представлення України на міжнародному рівні стала екскурсійна поїздка у місто Дрезден (Німеччина).

Ірина Войтюк, представник організаторів фестивалю «Весняна казка у Празі»  в Україні:

-«Молодички» із Шацька стали для нас приємним відкриттям. Талановиті, дуже позитивні люди, патріотично налаштовані – їхні виступи якнайкраще розповіли європейцям про співочу вдачу українців і популяризували Україну на міжнародному заході. Ми чудово провели час разом, аплодували їхнім виступам, захоплювалися, підспівували. Не знаючи мови, «Молодички» легко спілкувалися з учасниками з інших країн, даруючи всім гарний настрій. Організатори фестивалю задоволені, що віднайшли на Поліссі такий чудовий колектив і хочуть продовжити з ними співпрацювати.

Ніна Вирович, керівник народного ансамблю «Молодички»:

-Ми вперше побували на заході такого рівня. Довго готувалися до виступу на фестивалі, хвилювалися. Проте нас у Чехії сприйняли дуже гарно. За можливість здійснити цю важливу для нас, хоч і дороговартісну, поїздку ми дякуємо районній і селищній владі, директору ДП «Шацьке УДЛГ» Андрію Самолюку, підприємцям Степану Натальчуку, Ірині Печук, Петрові Суліку, Володимиру Шуму, Валентину Шумику, Тетяні Сіжук, Олені Лікіних, Володимиру Назаруку, Сергієві Маїлу, підприємцю, який розвиває бізнес на Шацьких озерах, Петрові Нестеруку. Успіхів вам у роботі, щедрих благословень на будь-яке починання і гарного Великодня!

Мирослава ЦЮП’ЯХ

1

1

1

1

2

1


 

19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром