Шацьким безробітним розповіли, як не стати жертвою торгівлі людьми

31 Липня 2020, 16:00
3904

Уся світова спільнота 30 липня відзначає Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми, оскільки це одна з актуальних проблем України та світу.

В рамках інформаційної кампанії та з метою попередження торгівлі людьми для осіб, котрі перебувають на обліку в Шацькій районній філії Волинського обласного центру зайнятості, відбувся профінформаційний семінар «Ризики нелегальної трудової міграції», пишуть на сторінці служби зайнятості у фейсбуці.

Захід проходив за участю соціальних партнерів – соціального педагога відділу соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Шацького району Марії Сидорук та інспектора з ювенальної превенції сектору превенції сектору превенції Шацького відділення поліції Любомльського відділу поліції ГУНП у Волинській області лейтенанта поліції Дмитра Постернака.

Присутніх ознайомили з поняттям «торгівля людьми». Їм розповіли про форми та методи вербування, експлуатації людини, небезпечні стереотипи та реалії, з якими стикаються трудові мігранти за кордоном.

Звернули увагу на ризики нелегальної тіньової зайнятості, види шахрайства при працевлаштуванні та діяльність міжнародних організацій, які допомагають постраждалим від торгівлі людьми, консульських установ України за кордоном.

Також учасники отримали буклети, що містять корисні поради для тих, хто зібрався за кордон та контактні дані Міжнародних організацій по протидії торгівлі людьми.

Загалом на семінарі відзначили., що соціальну допомогу жертвам торгівлі людьми буде надано професійно, якісно та вчасно.

2

2

1

2

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024