У «Лісовій пісні» пояснили, чому відгородили пляж для сторонніх відвідувачів

27 Липня 2020, 12:14
7020

Пляж волинського обласного санаторію «Лісова пісня» відгородили від пляжу загального користування. У санаторії кажуть, зробили це у зв'язку з ситуацією, що склалася через обмежувальні карантинні заходи.

Як інформує власкор «ВолиньUA», нововведення викликане цьогорічною ситуацією, яка склалась через пандемію коронавірусу, коли тривалий час санаторій не працював і потерпав від збитків. Натомість сьогодні він — перенасичений відвідувачами, яких на лікувальному пляжі в сонячну погоду може бути забагато.

Як стверджують відповідальні працівники колективу санаторію, встановлена огорожа дає можливість, з одного боку, контролювати потік та кількість відпочивальників на комунальному пляжі (відповідно до карантинних вимог), а з іншого — дещо поліпшити непросту фінансову ситуацію на комунальному підприємстві, власником якого є Волинська обласна рада.

Читайте також: Лагідний та дивовижний: Світязь очима українських фотографів

Комунальний пляж санаторію — відповідно облаштований, на відміну від пляжу загального користування, що знаходиться поруч. А за створений тут комфорт за вкладені санаторієм у це кошти, відповідно, санаторій має право брати помірну додаткову платню. Абсолютна більшість відвідувачів це розуміють, — коментують ситуацію у керівництві санаторію.

Утім, таке нововведення викликало невдоволення у певної частини відвідувачів, які не можуть потрапити на лікувальний пляж зі сторони пляжу загального користування.

Читайте також«Шикардос!», – український блогер про Світязькі пляжі

Відповідне відео зокрема виклав на своїй сторінці в мережі Фейсбук користувач мережі Фейсбук Сергій Поха.

«Закрили пляж, вхід платний», – зазначає чоловік.

Утім, як запевнили в коментарі відповідальні представники санаторію, огорожу встановлено на цілком законних підставах. Відповідні дозволи санаторієм належним чином отримані, правоохоронні служби про цю ситуацію відповідно поінформовані.

Коментарі
27 Липня 2020, 23:03
Брехня! Карантин- то тільки прикриття. Минулі роки не було ніякого карантину, а вхід на пляж вже був платний!!! Тепер тією пандемією прикривають всі гріхи. Хороша знаєте штука та пандемія!!! Раптом щось- так це в нас обмежувальні заходи!!!
28 Липня 2020, 11:42
Це мою ідею перейняли! Колись за вхід на пляж за місяць заробили 4 тис грн! Тільки коштів на 1 охоронця пішло близько 25 тис грн, а їх було....
28 Липня 2020, 13:56
Чомусь за пончик 25 грн чи за кукурузку 30 нормально, а заплатити за те, що після тебе прибирають, вивозять сміття, миють туалет це вже "не нажеруться".Прибиральниці зарплату платити не треба, Вона просто задоволення отримує прибираючи після вас. Поряд є пляж безкоштовний, відпочивайте собі із задоволенням!
28 Липня 2020, 20:47
Селищна рада виділила пляж для всіх бажаючих далі за пляжем санаторію . жителі Гаївки збудували доріжку-підхід до цього пляжу. Кому дорого заплатити за комфорт (медсестра.рятувальники.туалети з прибиральницями.лежаки.грибочки.лавочки.пірс.завезений з чистого карьеру пісок.почищена прибережна смуга від очерету.валейбольна площадка) відпочивайте безкоштовно на суспільному пляжі. Вас же ніхто силою на пляж санаторію не заганяє.навіщо скандалити?
29 Липня 2020, 13:21
ЗАКОН УКРАЇНИ<br/><br/>Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до узбережжя водних об’єктів для загального водокористування<br/><br/>(Відомості Верховної Ради (ВВР), 2019, № 51, ст.380)<br/><br/>Верховна Рада України постановляє:<br/><br/>I. Внести зміни до таких законодавчих актів України:<br/>2) у статті 88:<br/><br/>частину тринадцяту замінити двома новими частинами такого змісту:<br/><br/>&amp;quot;Громадянам забезпечується безперешкодний та безоплатний доступ до узбережжя морів, морських заток, лиманів та островів у внутрішніх морських водах у межах пляжної зони, до берегів річок, водойм та островів для загального водокористування, КРІМ!!!!ЗЕМЕЛЬ!!!!! охоронних зон, зон санітарної охорони, санітарно-захисних зон та зон особливого режиму використання земель, а також земельних ділянок, на яких розташовані:<br/><br/>гідротехнічні, гідрометричні та лінійні споруди;<br/><br/>об’єкти підвищеної небезпеки;<br/><br/>пансіонати, об’єкти реабілітації, спорту, САНАТОРІЇ!!!!! та інші лікувально-оздоровчі заклади, дитячі оздоровчі табори, що мають відповідні передбачені законом документи на споруди та на провадження відповідної діяльності;<br/><br/>об’єкти природно-заповідного фонду, об’єкти культурної спадщини.
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024