Торгівля продуктами на вулицях Шацька та Світязя є порушенням санітарних норм, – Шацька Держпродспоживслужба

26 Липня 2020, 15:55
6565

Шацька Держпродспоживслужба радить керівникам органів місцевого самоврядування не допускати торгівлі продуктами на вулицях населених пунктів, особливо у літній період.

Про це йшлося під час чергової сесії Шацької районної ради, яка відбулася 22 липня під головуванням Сергія Карпука, голови Шацької районної ради.

У зв’язку з пандемією коронавірусної інфекції народні обранці не могли оминути своєю увагою питання санітарного та епідеміологічного стану населених пунктів району.

Про те, яку роботу управління Держпродспоживслужби в Шацькому районі проводило протягом карантинного періоду, розповіла начальниця відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Тетяна Савош.

Ситуація, за її словами, є нестійкою, тому розслаблятися поки не варто.

Окрім того, служба отримала право застосовувати адмінсанкції до порушників санітарно-епідеміологічного законодавства, тож роботи у служби побільшало. Так, за цей період провели більше 700 заходів з державного нагляду та контролю на різних об'єктах, а з липня, обстеживши майже 200 суб'єктів господарювання, склали близько 30 адмінпротоколів за ст. 42 та ст. 186-11.

Також вона зазначила, що через пандемію Covid-19 не варто упускати інші питання санітарного стану: якості питної води, зокрема, артсвердловин та забезпечення населених пунктів центральним водопостачанням; стану пляжів, благоустрою населених пунктів, впорядкування торгівлі сільськогосподарською продукцією на ринках та особливо – на вулицях Шацька та Світязя, що є порушенням усіх санітарних норм.

Тому органам місцевого самоврядування Тетяна Савош радить не надавати дозволи на торгівлю у невизначених для цього місцях, особливо якщо це –торгівля продуктами харчування (овочі та фрукти) безпосередньо поблизу проїжджої частини вулиць чи на тротуарах, адже це є грубим порушенням усіх санітарних норм.

Читайте також: Аварійний трансформатор, дороги та звернення до Смілянського: про що говорили депутати Шацької райради на сесії

Коментарі
27 Липня 2020, 16:07
Відведіть місця для торгівлі в світязі і небуде порушень
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024