У "Лісовій пісні" хочуть оздоровлювати ветеранів УПА

12 Квітня 2017, 21:10
1401

У зв’язку з відзначенням у 2017 році 75-річчя від створення Української Повстанської Армії, Волиньрада вирішила проголосити поточний рік роком УПА.

Про це повідомляє Волинський інформаційний портал.

Говорили про це під час засідання 13-ї чергової сесії Волиньради сьогодні, 12 квітня.

Тож під час сесії депутати вирішили доручити Волинській обласній державній адміністрації напрацювати план заходів із відзначення 75-річного ювілею від створення Української Повстанської Армії, в якому передбачити кошти на впорядкування та встановлення пам’ятних знаків воїнам УПА, облаштування під’їзних шляхів, доріг, встановлення розпізнавальних знаків-вказівників, що ведуть до місць бойової слави УПА, щомісячну доплату до пенсії ветеранам УПА, які проживають на території Волинської області, в сумі двісті гривень, забезпечення можливості лікування та оздоровлення ветеранів УПА у волинських санаторіях «Пролісок» і «Лісова пісня».

Планують організувати також збір спогадів, свідчень очевидців, роботу в архівах з метою видання збірників документів, науково-популярних і художніх творів та книг, у яких висвітлюється діяльність і боротьба УПА, проведення відповідних тематичних виставок, експозицій, постановки вистав, у співпраці з волинськими телевізійниками – зйомки документальної стрічки про діяльність та боротьбу УПА. Окрім того, запланували проведення молодіжних, національно-патріотичних і культурно-мистецьких заходів на місці створення УПА – в урочищі Вовчак Турійського району, урочисте відзначення на території історичного комплексу «Вовчак. Волинська Січ» 75-річного ювілею від створення УПА.

 

Коментарі
13 Квітня 2017, 00:34
накунець то дойшло
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024