Шацькі озера як альтернатива морю: бази, пляжі, ціни

24 Липня 2020, 09:23
13583

Літо в розпалі, люди втомилися від карантинних буднів і, скориставшись деяким ослабленням карантину, зважилися поїхати туди, де вода та сонячне світло допоможуть поліпшити здоров'я, зміцнити імунітет.

Хтось полюбляє море, а комусь до вподоби прозорі Шацькі озера, що розкинулися в оточенні лісів українського Полісся, пише Волинь24.

Бази відпочинку вже працюють

Хоча ситуацію з поширенням коронавірусної інфекції у Волинській області поки не можна назвати цілком сприятливою, люди їдуть відпочивати на Шацькі озера. Станом на 22 липня 2020 року, за даними МОЗ, у регіоні є перевищення за однією з чотирьох контрольних ознак: коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 дорівнює 17,10%.

Попри це, за словами Наталії Янко – головного санітарного лікаря області, на Волині останнім часом спостерігається тенденція до зниження захворюваності.

Зважаючи на це, 15 липня регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення скасувати певні карантинні обмеження. Завдяки чому у Волинській області стала можлива робота закладів розміщення.

Читайте також: «Шикардос!», – український блогер про Світязькі пляжі

На Шацьких озерах вже почали працювати відпочинкові комплекси.

Бази відпочинку та приватний сектор та кемпінги приймають туристів. Магазини, кафе та атракціони також працюють. Маскового режиму дотримуються хіба що в нещодавно відкритому на набережній озера Світязь маркеті «Spar» та в кіоску з кавою і гарячим шоколадом від «Львівської майстерні шоколаду». Кафе на пляжах не поскупилися на санітайзери для рук.

Вибрати відповідне місце відпочинку на Шацьких озерах допоможе відеоогляд пляжів:

Людей на пляжах у будні дні небагато, адже через карантин дістатися українцям на Шацькі озера громадським транспортом поки що проблематично. Але у вихідні на пляжах народу багато, з'їжджаються на особистому транспорті туристи в основному з сусідніх регіонів.

Щоб зменшити контактування з іншими відпочивальниками та дотримуватися соціальної дистанції, як радить МОЗ, краще планувати відпочинок на Шацьких озерах у будні дні.

Читайте також: У маєтку Nester-House організовують романтичні вечері на березі Світязя

Що почім?

Ціни на Шацьких озерах з минулого року не змінилися. Номер у міні-готелі з гарним ремонтом на двох з душем та туалетом на поверсі коштує 500 грн за добу, номер на двох зі зручностями в номері та терасою – 700 грн.

Номери в готельному комплексі з басейном та рестораном на території (зі сніданком): «економ» на двох – 1200 грн, «делюкс» на чотирьох – 2800 грн за добу. Можна розміститися у кемпінгу. Проживання у своєму наметі на території кемпінгу – 30-40 грн. Душові, туалети та альтанки є поруч. Розміщення автомобіля – 30 грн, розміщення будинку на колесах – 60 грн за добу.

На пляжах можна купити їжу: пиріжки та пончики по 25 гривень, варену кукурудзу по 30 гривень.

У кафе на пляжах пиво (0,3 л) – від 16 грн, квас (0,3 л) – від 6 грн, хачапурі по-аджарськи (430 г) – 100 грн, піца – від 67 грн.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром