Шацькі лісівники закликають відпочивальників не засмічувати рекреаційні пункти

22 Липня 2020, 15:14
4788

Лісівники ДП «Шацьке УДЛГ» намагаються всіляко сприяти приємному та комфортному відпочинку наших громадян в лісі.

Вздовж автодоріг, в різних мальовничих куточках функціонує сім великих рекреаційних пунктів – це спеціально пристосовані місця для відпочинку з альтанками, лавочками, столиками, місцями для вогнища, дитячим майданчиком, гойдалкою, вбиральнею, урнами для сміття, та контейнерами для збору сміття, а також інформстендами з правилами поведінки в лісі, йдеться на сторінці ДП «Шацьке УДЛГ» у фейсбуці.

Також в лісових масивах підприємства розташовано ще 21 малих рекреаційних зон та куточків майстра лісу, які облаштовані альтанками, урнами для сміття та інформаційними стендами на природоохоронну тематику.

Створення в лісових масивах мережі таких пунктів є одним з важливих заходів, спрямованих на охорону та захист лісу від пожеж та засмічення, оскільки більшість охочих відпочити в лісі сконцентровуються саме тут.

За даними рекреаційними зонами державною лісовою охороною постійно проводиться спостереження, догляд за ними та прибирання. Проте інколи наслідки відпочинку громадян просто вражають, і це тоді, коли на рекреаційному пункті наявні урни та контейнер для сміття.

Без розуміння і підтримки кожної людини цю проблему ніяк не подолати.

Поки кожен з нас не буде дотримуватись елементарної культури поведінки в лісі сам, не стане виховувати її в своїх дітей, доти наші ліси не позбудуться проблеми зі сміттям.

Почавши з себе, кожен може внести маленьку посильну крихту допомоги у цю спільну справу людства – покращення екологічного стану лісів.

1

1

1

1

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром