Шацькі медики вчасно надали допомогу пацієнту санаторію “Лісова пісня», який стікав кров’ю

10 Квітня 2017, 10:30
5853

Житель міста Володимир-Волинський Павло Марходей щойно приїхав у санаторій  «Лісова пісня». Тут він проходитиме 24-денну реабілітацію після перенесеного інфаркту. В один з перших днів перебування в здравниці з Павлом трапився неприємний інцидент.

-Після того, як  пообідав у їдальні санаторію, мені в зуби, на яких стояла коронка, потрапив шматочок хліба. Коронка змістилася в сторону і оскільки стояла ненадійно, то я її розхитав і вирвав два зуби, - починає згадувати Павло.

Зразу було трохи крові, потім стало більше. Пацієнт розказав про те, що сталося, медсестрам санаторію – ті дали укол. На деякий час стало легше. Але як тільки дія препарату закінчилася, з рани в роті стали виходити цілі кров’яні згустки.

-Кров не можна було спинити ще й тому, що вона в мене не згорталася. Оскільки цілий місяць після інфаркту я пив розріджуючі препарати, - пояснює хворий.

Черговий медик санаторію Ірина Жмурко зателефонувала до стоматолога в Шацьк, той не взяв слухавки. Тоді Ірина Миколаївна наказала хворому сідати в її авто і повезла його в Шацьку районну лікарню. Саме була ніч, друга година, проте головний лікар закладу Світлана Крецу, яка перебувала на чергуванні,  оглянула пацієнта і, не гаючи часу, зателефонувала до хірурга. Через 5 хвилин Володимир Бондаренко вже був у лікарні і зашивав хворому рану. Кровотеча припинилася відразу, проте сталася інша неприємність – у Павла різко впав тиск. Після уколу нормалізувався і тиск.

Зараз Павло Марходей відійшов від пережитого і повноцінно оздоровлюється і відпочиває в санаторії. У здравниці він вперше, тому в захваті від природи, від озера. Подобаються йому і умови проживання, і харчування, потоваришував з іншими пацієнтами. Та найсильніші враження в Павла від тутешніх медиків.

-Приємні, чуйні, справжні професіонали. Вони не відходять від мене, цікавляться самопочуттям, співпереживають. Повірте, такі люди сьогодні велика рідкість. В мене хвора дитина, я сам останнім часом є частим пацієнтом лікарень. Цинізм деяких медиків, з якими мене раніше зводила доля, зашкалює. Вони не знають, що таке клятва Гіпократа і дивляться на хворих тільки крізь призму грошей, - ділиться наболілим Павло Марходей.

З такими ж професіоналами, як у Шацьку, житель Володимира зустрічався ще в місті Жашків Черкаської області. Наприкінці лютого місяця Павло, який є далекобійником, став погано себе почувати. Саме був у дорозі – їхав з Херсона. Ледве доїхав до Жашкова, буквально втрачаючи свідомість. Працівники автозаправки зателефонували на 103, і через декілька хвилин швидка забрала хворого до лікарні.

-Лікар, який діагностував у мене інфаркт і розумів, що не можна гаяти ні хвилини, заніс мене в лікарню на руках. Там мені врятували життя, згодом ще жартували, що я щасливчик, народився в сорочці. А я впевнений, що не я щасливчик, а медики – професіонали, люди з великої букви, яким треба руки цілувати, - Павло з великою вдячністю згадує про свій порятунок.

А навесні великим і приємним відкриттям стали для нього санаторій «Лісова пісня» і Шацька районна лікарня. Терапевт санаторію Ірина Жмурко, кардіолог Тетяна Лопошук, медсестра Світлана Рудчик, головний лікар Шацької районної лікарні Світлана Крецу, хірург Володимир Бондаренко – це ті люди, яким Павло Марходей висловлює щиру вдячність за порятунок, людяність, небайдужість і турботу.

А ще пацієнт санаторію хоче висловитися на підтримку існування в Шацьку повноцінної лікарні. Адже коли час порятунку, скажімо, сердечників йде не на години, а на хвилини, то хворий може не доїхати не те що до Ковеля, а навіть до Любомля. Адже згаяний час вбиває більшість хворих із таким діагнозом, як у Павла.

-Шачани, відстоюйте свою лікарню. Вам пощастило з гарним лікувальним закладом і головне – з його чудовими фахівцями. Цінуйте їх, - наголосив Павло Марходей наприкінці розмови.

Мирослава Цюп’ях

 

 

 

Коментарі
11 Квітня 2017, 01:44
На цю подяку дійсно заслуговують лікарі,але не лікарні смт.Шацьк,а санаторію "Лісова пісня".Ірина Миколаївна та Тетяна Володимирівна дійсно роблять свою справу.Вони напевне і підказали який діагноз і що потрібно робити.
11 Квітня 2017, 01:49
На цю подяку дійсно заслуговують лікарі санаторію,а не лікарні.Ірина Жмурко та Тетяна Лопошук справжні знавці своєї справи.Напевне вони підказали діагноз хворого і що робити
11 Квітня 2017, 12:15
То чому не надали допомоги на лісовій?
11 Квітня 2017, 12:18
Хайби на лісовій і лікували
11 Квітня 2017, 17:49
Кожен виконав свій обов'язок на відмінно.Дякую ще раз ,за кваліфікованне надання допомоги.
11 Квітня 2017, 18:02
там і заслужені є, і доктора наук, які нічого не зробили, а в лікарню привезли!!! Одне що уміють то себе вихваляти!
11 Квітня 2017, 23:53
Бідний Павло,вже не радий,що висловився....Він не міг подумати,що інтелігенція похвалу між собою не поділить....Що ж, побачимо, як лікарню закрють, як лісова буде допомогу надавати.....а до Ковеля даличенько. ...
12 Квітня 2017, 12:43
В Лісовій пісні і в Шацькій лікарні дійсно дуже чудові лікарі. Я не один раз лікувалась і в захваті не тільки від хорошого лікування а і від доброзичливого ставлення до пацієнтів...Жаль що і санаторій і лікарню деякі місцеві і не місцеві чиновники хочуть розвалити щоб нажити собі і своїм дітям мільйони...
12 Квітня 2017, 17:37
У нас кожну справу обсудять і перекрутять на скільки кому вистачає фантазії...<br/>Та Лісова пісня є санаторієм , а не закладом невідкладних станів. І люди там перебувають по путівках , а не лежать на стаціонарі!<br/>Для більш &quot;серйозних&quot; випадків і існують &quot;швидка&quot; і лікарня. Про них окрема розмова...<br/>А дівчата - молодці. Роблять свою роботу. А тим більше, за мізерні зарплати і по пів року сидячи &quot;за власний рахунок&quot;.... В той час коли керівництво створює &quot;європейські умови&quot;...
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром