У Шацьку завершили перший етап будівництва дороги на Залісся та Грабове за 11 мільйонів

15 Липня 2020, 14:10
7186

У Шацьку завершилося будівництво першої черги дороги сполученням Шацьк-Залісся-Грабове-Старовойтове.

Загальна вартість робіт, які на сьогодні здійснювалися з центру Шацька (вулиця Степана Шковороди) в напрямку Світязя, становила 11,34 мільйона гривень, пише Шацька РДА.

Інспектуючи новозбудовану ділянку дороги, яка реалізовується завдяки програмі Президента України «Велике будівництво», заступник голови Шацької райдержадміністрації Володимир Самусєв зазначив, що автомобільна дорога О 031600 Шацьк-Залісся-Грабове-Старовойтове-/М- 07/ включена в перелік об’єктів, фінансування яких у 2020 році здійснюватиметься за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення.

Перший етап будівельних робіт на ділянці 600 метрів підійшов до завершення. Перед очима шачан і гостей району вже постали сучасні тротуари і велодоріжки, огородження, місця де оформлені зелені зони, паркувальні території, ліхтарі тощо. Направду нова сучасна дорога додала шарму курортному містечку.

Перед початком робіт за кошти Шацької ОТГ було здійснено каналізування вулиці. Будівельні роботи з капітального ремонту автомобільної дороги місцевого значення О031600 Шацьк-Залісся-Грабове-Старовойтове виконувало ТОВ «Вельт-Капітал» на замовлення Департаменту інфраструктури та туризму Волинської облдержадміністрації.

Читайте також: В Шацькому районі стабілізувалася ситуація із коронавірусною інфекцією

Роботи були розпочаті в листопаді 2019 року. За цей час прокладено каналізаційну мережу та ливневу каналізацію. Встановлено сепаратор нафтопродуктів, прокладено мережу та встановлено опори сучасного LED освітлення. Зроблені тротуари та велодоріжки, огорожа проїзної частини, прокладено асфальтобетонне покриття та нанесена дорожня розмітка і виконаний благоустрій з зеленими насадженнями.

«Нова дорога спроєктована відповідно до сучасних вимог безпеки руху, має ширину дорожнього полотна від 7 до 10,5 метрів, огородження пішохідних зон та обмежувачі для автомобільного транспорту, виділені паркувальні зони, сучасну дорожню розмітку та велодоріжку. Всі ці заходи мають сприяти безпечному руху транспорту, пішоходів та велосипедистів. Наявність зелених зон та декоративних насаджень гарантує, що вулиця стане гарною візитівкою туристичного містечка, а чудове її оформлення залучить нових покупців у місцеві крамниці» - поділився Богдан МОСКАЛЬ, директор ТОВ «Вельт-Капітал».

Наступним етапом передбачено продовження будівництва проїзної частини, велодоріжки та тротуарів по всій вулиці Степана Шковороди в напрямку села Світязь.

Читайте також: Шацьк: у новозбудованому храмі Архістратига Михаїла ПЦУ спорурудили тимчасовий іконостас



Коментарі
16 Липня 2020, 11:32
А що із зупинкою на світязь напроти "Забудовника"? ЇЇ реконструкція теж завершена? Люди не можуть заховатись від дощу та спеки. Поверніть хоча б лавочку...
16 Липня 2020, 16:10
Велодоріжка не зручна, купа бордюрів на перетині з заїздами, через що багато велосипедистів користуються дорогою
16 Липня 2020, 19:14
Супер, в порівнянні з тим що було, але за такі кошти і капітально - знову купа піску під бордюрами, а після дощу калюжі...
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024