На Світязі рятувальники нагадали відпочивальникам правила поведінки на воді

11 Липня 2020, 15:02
4424

Працівники  водолазно-рятувального відділення «Шацьк» УДСНС України у Волинській області провели профілактично-роз'яснювальну  роботу серед відпочивальників на озері Світязь.

Про це йдеться на сайті рятувальників Волині.

Співробітники ДСНС наголосили громадянам, що відпочинок на воді допускається тільки у спеціально відведених місцевими органами влади місцях, а також звернули увагу дорослих на безпеку діток на водоймі,бо за малятами та підлітками необхідно особливо слідкувати,  адже їх поведінка у воді не передбачувана.

Нагадали  і про правила під час катання на катамаранах та човнах, оскільки вони є найпопулярнішими розвагами на озері Світязь. На вигляд вони ніби й безвинні, але за певних обставин можуть бути небезпечними.

 Найперше правило під час подібного відпочинку - завжди одягати рятувальний жилет. Друге - суворо дотримуватися інструкції, з якою вас мають ознайомити перед відплиттям.

Відпочивальникам під час зустрічей рятувальники вручили пам’ятки з короткими інструкціями щодо навчання населення правильному поводженню на воді та нагадали, що у разі виникнення надзвичайної ситуації необхідно відразу телефонувати до Служби порятунку за номером «101».

Читайте також: Шацькі озера - у ТОП-10 місць, куди варто поїхати на вихідні під час карантину

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024