«Саме в армії я зрозумів, що таке справжні друзі», – строковик-контрактник Роман Ханзерук

10 Липня 2020, 15:23
Роман Ханзерук 6046
Роман Ханзерук

Солдат Роман Ханзерук півтора року відслужив строкову військову службу. Сьогодні він звільняється в запас та автоматично переходить в оперативний резерв військової частини.

Сам Роман з села Підманове Шацького району. До армії, закінчив Володимир-Волинський педагогічний фаховий коледж А.Ю.Кримського та отримав диплом зі спеціальністю вчитель трудового навчання та технології, йдеться на сторінці Шацького РВК у фейсбуці.

Коли закінчував навчання, не думав, що буде служити в армії. При надходженні повістки не одразу з’являвся за викликом, але з часом змінив свою думку і прибув до військового комісаріату.

В грудні 2018 року призовною комісією Шацького РВК визнаний придатним до військової служби та направлений на військову службу до Національної гвардії України.

За рік служби Роман фізично й морально загартувався, звик до розпорядку дня, навчився ходити стройовим кроком, вивчив обов'язки солдата, ознайомився з озброєнням і технікою та знайшов багато друзів і товаришів.

В січні 2020 року вирішує підписати контракт на пів року, адже щомісячне грошове забезпечення при проходженні строкової військової служби складає 350 грн, а при підписанні контракту - понад 11 тисяч грн.

Пів року пролетіли швидко… За цей період він брав участь в операції об'єднаних сил на Сході України.

За час служби Роман зрозумів, що армія дисциплінує, розширює «горизонти», виховує моральну стійкість та привчає до самостійності.

«Саме тут я зрозумів, що таке справжні друзі. За півтора року буде що згадати, армія – це школа для справжніх чоловіків», – каже Роман.

Призовна компанія ще триватиме до кінця липня. А для когось півтора року вже минули, та за ними стоїть неабияка витримка, наполегливість та бажання володіти солдатською майстерністю.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024