Головний фінансист Шацької громади взяла участь в обласному тренінгу

06 Квітня 2017, 21:45
2105

За ініціативи Центру розвитку місцевого самоврядування в рамках проекту U-LEAD відбувся тренінг з питань управління фінансами та бюджетування для бухгалтерів і розпорядників коштів об’єднаних територіальних громад.

Про це повідомляє Центр розвитку місцевого самоврядування у Волинській області на сайті Волинської облдержадміністрації.

Участь у цьому тренінгу, який відбувся 28 березня в місті Луцьк, взяла також начальник-головний бухгалтер Шацької об’єднаної територіальної громади Надія Дударчук.

Директор Центру розвитку місцевого самоврядування у Волинській області, Анатолій Пархом’юк, виступив із вітальним словом та наголосив усім присутнім, що правильно складений місцевий бюджет - це запорука успіху кожної громади. Тому, на сьогодні, перед розпорядниками коштів стоїть неабияка відповідальність перед усією громадою за складений бюджет та його доцільним використанням.

Також на семінар завітав координатор проекту U-LEAD Артем Кренбок, який поділився власним досвідом роботи в сфері децентралізації та вказав про необхідність проведення таких заходів як тренінги, семінари, воркшопи, оскільки вони дають реальну можливість за мінімальний період часу отримати максимальну кількість інформації та практичний досвід, які в подальшому матимуть свою реалізацію в діяльності ОТГ.

Основну частину часу було приділено головній темі тренінгу - новації бюджетного процесу: програмно-цільовий метод бюджетування в ОТГ. Тему розкрив заслужений економіст України, бюджетний консультант, Василь Гром. Учасники тренінгу розглянули та обговорили актуальні питання  організації бюджетного процесу в ОТГ.  

На заході також були присутні представники департаменту фінансів Волинської ОДА, Горщар Володимир та Фредюк Юрій. Зокрема, спеціалісти об’єднаних територіальних громад, мали можливість задати запитання  фінансовим експертам та отримати кваліфіковані відповіді.

Усі учасники тренінгу отримали практичні навики, поділилися власним досвідом та відзначили необхідність та актуальність проведеного тренінгу.

 

Коментарі
08 Квітня 2017, 00:49
шо то за такєй фінансист
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром