Чому теремнівський хліб продають за завищеними цінами

06 Квітня 2017, 15:20
2416

Волинське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України рекомендувало ПАТ "Теремно Хліб" привести оптово-відпускні ціни на хліб масового споживання до економічно обґрунтованого рівня.

Про це повідомляє Конкурент з посиланням на прес-службу Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Територіальне відділення здійснює аналіз порядку формування вартості хлібів масового споживання на основі інформації, отриманої від суб'єктів господарювання, які, відповідно до рекомендацій територіального відділення (березень 2016 року), зобов'язані завчасно повідомляти про застосування нових цін на хліб масових сортів з наданням відповідних планових та фактичних калькуляцій.

ПАТ "Теремно Хліб" вчетверте за рік підвищило ціну на хліб. Останнє подорожчання, кажуть, безпідставне.

За результатами аналізу матеріалів, отриманих від ПАТ "Теремно Хліб", було встановлено, що товариство застосувало у березні 2017 року завищені, економічно необґрунтовані ціни на хліб масового споживання ("Січовий", "Подільський"), передбачивши завищені обсяги затрат газу та у 1,5 – 1,8 рази вищий рівень рентабельності виробництва, ніж у попередньо діючих цінах.

Як зазначається в повідомленні, такі дії товариства, при незмінних витратах на борошно та паливно-мастильні матеріали, містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку оптової реалізації хліба та хлібобулочних виробів шляхом ущемлення інтересів споживачів, які були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку.

Порівняльний аналіз оптово-відпускних цін, що застосовувалися іншими значимими учасниками ринку протягом першого кварталу 2017 року, показав, що найвищі оптово-відпускні ціни на хліб масових сортів встановлює ПАТ "Теремно Хліб".

Відділення рекомендувало товариству вжити заходів, спрямованих на припинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції шляхом приведення оптово-відпускних цін на хліб масового споживання до економічно обґрунтованого рівня та повідомити територіальне відділення про виконання зазначених рекомендацій у 30-денний термін з дня їх отримання.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром