На Любомльщині й Шаччині перевірили, чи дотримуються карантину на базах відпочинку

08 Липня 2020, 14:44
5006

Всього під час відпрацювання проінспектували 69 баз відпочинку, що знаходяться біля Світязя та озера Пісочне.

Про це повідомляють у секторі комунікації поліції Волинської області.

Працівники управління превентивної діяльності, дільничні офіцери Любомльського відділу поліції та Шацького відділення поліції спільно з представниками Держпродспоживслужби у Волинській області перевірили дотримання вимог адаптивного карантину на базах відпочинку у Шацькому та Любомльському районах.

Такі заходи спрямовані на недопущення поширення коронавірусу серед людей у туристичних населених пунктах.

Під час перевірки виявили, що більшість баз відпочинку зачинені для відпочивальників у зв’язку з вимогами адаптивного карантину. Вдалося й поспілкуватися з очільниками місцевих пансіонатів. Вони стверджують, що готові приймати туристів «хоч вже», проте сумлінно дотримуються вимог влади та чекають «зеленого світла» від неї. 

Своєю чергою, представниця Держпродспоживслужби у Волинській області оглянула території відпочинкових баз та, відповідно до постанови головного державного санітарного лікаря, надала пропозиції щодо усунення виявлених недоліків та рекомендації щодо дотримання протиепідемічних заходів в період карантину.

Під час перевірки за виявлені порушення поліцейські складали протоколи відповідно до статті 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні порушення.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді накладення штрафу на громадян від 17 до 34 тисяч гривень і на посадових осіб – від 34 до 170 тисяч гривень.

До слова, за весь період карантину на території Волинської області склали 762 протоколи щодо порушення правил карантину. 

Читайте також: На Волині перевіряють заклади на дотримання карантинних вимог



1


 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024