У Шацькому районі Держпродспоживслужба виявила 88 порушень карантинних вимог в закладах торгівлі

08 Липня 2020, 15:23
У Шацькому районі Держпродспоживслужба виявила 88 порушень карантинних вимог в закладах торгівлі 6168
У Шацькому районі Держпродспоживслужба виявила 88 порушень карантинних вимог в закладах торгівлі

Шацьке районне управління Держпродспоживслужби у Волинській області перевірили підприємців та заклади торгівлі  щодо дотримання карантинних заходів.

З початком введення карантинних заходів Шацьке районне управління ДПСС активно залучали до проведення профілактичних заходів  та ведення роз'яснювальної роботи.  Працівники служби надавали консультативну допомогу  тим  суб'єктам господарювання, що здійснювали свою діяльність в умовах карантину, інформують у службі.

Також у період карантину спільно з поліцією беруть участь у комісійних рейдах-обстеженнях суб’єктів господарювання, що мають дозвіл на роботу у під час карантину, щодо дотримання ними відповідних санітарних та протиепідемічних заходів, направлених на запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19,  спричиненої коронавірусом. Станом на 1 липня комісійно обстежили 545 суб’єктів господарювання, виявили 88 порушень, надали 88 приписів (рекомендацій) щодо усунення  виявлених порушень недотримання протиепідемічних вимог в умовах карантину.

На виконання доручення Прем'єр-міністра України від 23.06.20 р. № 26175/0/1-20  працівники Шацької Держпродспоживслужби посилили нагляд у сфері дотримання карантинних заходів, вже близько двох місяців працівники активно залучаються до роботи у вихідні та святкові дні.

Так, у період  з 27 травня по 7 липня на території Шацького району провели обстеження 105 суб'єктів господарювання, на об'єктах, де встановлювалися факти недотримання протиепідемічних вимог, складалися протоколи за ст. 42 Кодексу України про адміністративні порушення за недотримання санітарних та протиепідемічних вимог  (за останній тиждень склали 10 протоколів). Найбільш частими порушеннями є відсутність засобів індивідуального захисту, недотримання соціальної дистанції, використання дезінфекторів невідомого походження, допуск працівників до роботи без вимірювання температури тіла.  

Читайте також: Заборони не діють: бази відпочинку на Світязі працюють

Шацьким районним управлінням ГУ ДПСС у Волинській області з 6 травня проводяться позапланові заходи державного нагляду (контролю)  ТОВ «РИНОК-ПЛЮС» за адресою смт Шацьк, вул.. 50 років Перемоги, 6 (який відновив свою роботу) щодо дотримання вимог щодо профілактичних заходів протидії поширення коронавірусної хвороби COVID-19 при здійсненні торгівлі харчовими продуктами  на агропродовольчих ринках, в частині відповідності вимогам постанови Головного державного санітарного лікаря України № 34 від 06.06.2020 року.  Всього на даному суб'єкті господарювання провели 21 позапланову перевірку державного нагляду (контролю), винесли 2 приписи щодо усунення причин та умов, що сприяли вчиненню порушень санітарного законодавства, склали 1 протокол за ст..18811 Кодексу України про адміністративні порушення за невиконання попередньо винесеного припису щодо усунення причин і умов, що сприяли вчиненню порушень санітарного законодавства. Контроль за роботою агропродовольчого ринку здійснюватиметься і надалі.

Під час проведення моніторингових комісійних рейдових обстежень суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у період карантину на території Шацького району, було відмічено значне скупчення відпочиваючих на території районних пляжів, особливо у вихідні дні.

З метою забезпечення належних санітарних та протиепідемічних  умов, а також  дієвого  контролю за місцями масового відпочинку населення на водних об’єктах працівники Держпродспоживслужби підготовили та надіслали листи балансоутримувачам пляжів з рекомендаціями щодо приведення їх до належного санітарного стану та протиепідемічного режиму.

Оскільки епідеміологічна ситуація з коронавірусної інфекції залишається доволі неблагополучною як у  Волинській області, так і у Шацькому  районі, тому робота  щодо дотримання карантинних заходів Держпродспоживслужба буде й надалі проводити.



Коментарі
08 Липня 2020, 19:03
А панове перевірники не бачили у сільмазі напоїв з терміном придатності до січня поточного року?
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024