Заборони не діють: бази відпочинку на Світязі працюють

08 Липня 2020, 12:45
15172

На території Шацького району продовжують працювати відпочинкові комплекси, незважаючи на заборону від влади. 

ІА «Конкурент» обрав п'ять популярних закладів та зателефонував туди, щоб дізнатися, чи справді вони закриті. 

Журналісти дзвонили в готель «Edelweiss House», готельний комплекс «Між трьох озер», пансіонат «Шацькі озера»базу відпочинку «Галицький двір» та готель «Острівки».

У пансіонаті «Шацькі озера» на телефонний дзвінок не відповіли. 

«Edelweiss House»«Між трьох озер» та «Галицький двір» запевнили, що працюють та готові приймати гостей. 

Разом із цим у готелі «Острівки» зазначили, що на території громади зараз функціонує невелика кількість баз, порадили телефонувати та дізнаватися по кожній окремо.

Проте зі слів чоловіка, який відповів на дзвінок, людей у вихідні було чимало. Щоправда, добиратися до озера потрібно своїм транспортом, оскільки громадський на територію району не пускають. 

Щодо можливості поселення у готелі, він повідомив, що в «Острівках» вільних місць на найближчі вихідні немає. 

Також «Конкурент» скористався популярним сервісом «Booking» й перевірив, чи є в селі Світязь доступне відпочинкове житло на найближчі вихідні. Система запропонувала 10 варіантів, зазначивши, що на вказані дати недоступно 76% помешкань. 

Нагадаємо, 30 червня заступниця голови Волинської ОДА Тетяна Щербак повідомила, що заклади, які надають послуги з розміщення і почали свою роботу на озерах області, порушили постанову Кабміну. 

3 липня У Шацькому районі заборонили регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення. Разом із цим ОДА зобов'язала контролюючі органи перевірити відпочинкові заклади на усій території області. Зокрема хостели, санаторії, пансіонати та бази відпочинку. Усі ці заклади, згідно з рішенням комісії ТЕП ТНС мають бути зачинені. 

«Конкурент» телефонував в Шацьку селищну раду декілька разів, але за вказаними на сайті номерами нам так і не відповіли. Проте 3 липня виконувачка обов'язків голови Шацької селищної ради Людмила Цевух запевняла, що всі бази відпочитнку на території громади офіційно зачинені. 

Читайте також: Чи курсують маршрутки до карантинного Шацького району

Немає грошей на Одесу, то їдемо на Світязь: скільки коштує відпочинок на Шацьких озерах

У Шацькому районі склали три протоколи на підприємців за порушення карантинних вимог

На Світязі заборонили діяльність розважальних атракціонів та тематичних парків на період карантину

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024