Відомий лучанин розповів, що робиться на Світязі

06 Липня 2020, 13:00
10957

Колишній начальник департаменту інфраструктури та туризму Волинської облдержадміністрації Іван Мирка побував на Світязі та розповів про те, що діється з озером.Однак наслідки змін на водоймі далися в знаки.

Про це лучанин написав на своїй сторінці у фейсбуці та опублікував фотографії.

«Тяжко йому, але він живе. То що ж там? Дійсно велика кількість дощів дала води і вона повернулась до минулорічного рівня. Зникли ці коси, які так лякали людей. Зараз гниє рослинність, яка заросла, коли відійшла вода. І я ще ніколи не бачив, щоб вода була така брудна, мутна, зелена.

Читайте також: Чи курсують маршрутки до карантинного Шацького району

У Шацькому районі з 3 липня посилили карантин через навалу відпочивальників

Десь ще 60 см залишилось до рівня, коли він почав стрімко міліти, одночасно спускаючи свої води через занедбані шлюзи, отримуючи звичне й додаткове антропогенне навантаження, через посуху. Дасть Бог, і за кілька років відновиться. Води в ґрунті дуже багато і вона потроху цідиться в озера.

Та процес цей довгий і має додаткові негативні наслідки. В мене таке враження, що природа глянула на дії людей, щодо порятунку Світязя, і сказала: «краще я сама!»

Читайте такожНа території Шацької ОТГ жодна база відпочинку не працює

Місцеві готувались до сезону. Прибирали свої садиби, готелі, кафешки, магазинчики. Вірили в добро. Берегова лінія одна з найдовших і розміщення людей не таке як на приміських пляжах, де один одному на голові сидить. І як же важко отримати удар, підсилення карантину.

Ходити по порожніх магазинах Шацька, дивитися на розгублені обличчя продавців не легше, ніж на обміліле озеро. Але вулична торгівля, зауважу, не чула про соціальну дистанцію, це так бентежить.

Читайте також: У Шацькому районі склали три протоколи на підприємців за порушення карантинних вимог

Так важко зрозуміти, де правда, а де вимисел. Усвідомити заходи карантину і держпідтримку. Складні часи. А може було б ще гірше, якби не було таких заходів? Тут стоїть питання не просто вижити, а залишитися людиною. Не мутувати .

Але двіж триває. Світязь прекрасний. Кому бракує двіжняків уявіть, що президент відвідає Світязь», – йдеться у дописі.

1


2

1

1

1


 

Коментарі
06 Липня 2020, 16:30
Воно сюди не поїде, бо дорога з Любомля жахлива. А якщо прилетить на вертольоті як колись Ющенко, то люди пончиками пригостять. Аби лиґнув.
06 Липня 2020, 18:55
А шо ж цей так званий відомий Лучанин, коли працював допустив відкриття лохинових господарств?
07 Липня 2020, 12:56
Чому ти падлючко з Порошенком та соратниками насадив лохин навколо Світязя
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024