Керівники Шацького району проінспектували будівництво Піщанської школи

03 Липня 2020, 11:45
4668

У селі Піща триває будівництво нового приміщення школи. Назва проєкту «Реконструкція загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с.Піща, вул.Центральна, 84 Шацького району Волинської області».

Всього для реалізації проєкту необхідні кошти в розмірі 55,4 мільйона гривень. Проєктом передбачається реконструкція існуючого корпусу та будівництво нового навчального корпусу – двоповерхової будівлі, яка складається з трьох блоків. В результаті добудови з'являться нові навчальні класи для учнів молодшого шкільного віку, спортивний зал для занять фізичної культури та спорту, актова зала для занять художньою самодіяльністю, бібліотека та сучасний харчоблок, повідомляє пресслужба Шацької РДА.

Нещодавно, аби проконтролювати, як проходять будівельні роботи на даному об’єкті та на якому етапі знаходиться будівництво з робочим візитом побували заступник голови Шацької райдержадміністрації Володимир Самусєв разом з головою Шацької районної ради Сергієм Карпуком.

На даному етапі фірма-підрядник вже звела перший поверх школи. Роботи проходять за кошти Державного фонду регіонального розвитку. В цьому році з державного бюджету виділили 30 мільйонів гривень, ще 1,5 мільйона гривень – з районного бюджету та 1 мільйон гривень – з обласного бюджету.

«Попри карантинні обмеження, будівництво нового приміщення Піщанської школи продовжується. Ми раді відзвітувати, що зведення першого поверху будівлі вийшло на фінішну пряму. Дякуємо будівельникам за сумлінну працю, забудовнику та державним посадовцям, що сприяють виконанню робіт», – зазначив сільський голова Олександр Бакун.

«Хоча я родом і не з Піщі, але як же круто на це дивитись. І нехай, хто там говорить, що будувати нові школи по невеликих селах - це нерентабельно, що там все одно низький рівень освіти і вони не конкурентні з міськими та опорними закладами. Це чудово, коли селу дають нове життя таким будівництвом. Коли молоді сім'ї мають вибір залишитися в рідному селі - жити, народжувати і виховувати дітей не думаючи, що час кудись виїжжати, щоб забезпечити своїх чад доступом до навчання. І всі проблеми з рівнем освіти та освіченості можна подолати, було б бажання. Молюсь за те, щоб цей процес будівництва тривав і незабаром наші учні пішли вчитись у нове приміщення ЗОШ І-ІІІ ступеня с.Піща і гордо заявляли про себе успіхами на всю Україну!», – коментував у своєму блозі Анатолій Цюп’ящук.

«Карантин – карантином, поки ми опановуємо вправність дистанційної освіти, працюємо і навчаємось онлайн – будівництво нового приміщення ЗОШ І-ІІІ ст. с.Піща продовжується. Завезено чергову партію цегли та бетонних блоків.Також будівельники розпочали зведення стін центральної частини нової школи. Дуже відрадно, що навіть у час кризових явищ у державі процес побудови триває» – йдеться у дописі на сторінці ЗОШ І-ІІІ ст. с.Піща Шацького району.

Керівники району у ході огляду території вивчили проблемні питання, які виникли під час проведення будівництва та обговорили шляхи їх вирішення. В результаті заплановано щотижневі робочі поїздки з метою контролю та сприяння процесу будівництва даного об’єкта.

Хоч в районі було багато скептиків з приводу будівництва реконструкції цього навчального закладу, називаючи його довгобудом, бачимо, що справа рухається непоганими темпами. Дай Бог, щоб так було і надалі – до здачі об’єкта під ключ.

2

2

2

2

Коментарі
04 Липня 2020, 12:13
Хто такий Анатолій Цюп’ях?
04 Липня 2020, 12:15
Хто такий Анатолі Цюп’ях?
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024