У Шацькому районі з 3 липня посилили карантин через навалу відпочивальників

03 Липня 2020, 09:05
8494

Посилити карантинні заходи в області вирішили в місцях масового відпочинку людей, зокрема, й у Шацькому районі.

Таке рішення прийняли на засіданні обласної комісії з питань ТЕБ та НС, повідомляє пресслужба Волинської ОДА.

Так, з 3 липня в області відбудеться посилення карантину в районах з місцями масового відпочинку людей, зокрема біля водойм. У цьому числі й Шацький район, де окрім цього, з 3 липня забороняються регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні.

Посилити контроль та карантинні заходи на території області вирішили за поданням головного державного санітарного лікаря області Наталії Янко під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулася 2 липня 2020-го року під керівництвом голови ОДА Юрія Погуляйка.

Зокрема, як повідомила Наталія Янко, аналіз епідемічної ситуації показує, що рівень захворюваності на COVID-19 у Волинській області знаходиться на стабільно високому рівні. Так, на сьогодні за показниками область посідає 4-те місце в Україні щодо поширення коронавірусної інфекції.

«Зокрема, упродовж останніх трьох днів щоденно реєструються перевищення по двох із чотирьох визначених критеріїв: коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 зростає і становить 21,3 %, 23,1 %, 24,1 % при рекомендованому не більше 11%. Ще один перевищений показник – динаміка випадків інфікування, який щоденно збільшується і становить відповідно 10,4 %, 19,4 % та 24,5 % (при рекомендованому не більше 10 %). Середній показник захворюваності по області на COVID-19 за останніх 7 днів становить 47 на 100 тис. населення. Найвищі рівні захворюваності, як і раніше, зафіксовано у Камінь-Каширському – 93,8, Ківерцівському – 77,1 та Ратнівському – 73,3 районах. За останній тиждень найбільший ріст захворюваності відбувається в Шацькому районі і становить 60,3 на 100 тис. населення, та у м.Луцьку – 47,8», – наголосила головний державний санітарний лікар області.

Серед основних додаткових протиепідемічних заходів, які прийняли члени комісії – заборона регулярних та нерегулярних пасажирських перевезень автомобільним транспортом у приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні у Шацькому районі та проведення контролюючими органами перевірок закладів на усій території області, що надають послуги з розміщення, у тому числі баз відпочинку, майданчиків для кемпінгу, хостелів, санаторіїв, пансіонатів, літніх оздоровчих таборів тощо.

Окрім цього, Шацькій райдержадміністрації рекомендували прийняти ряд додаткових рішень для протидії поширенню коронавірусній інфекції.

Читайте також: Українців штрафуватимуть за відсутність масок у публічних місцях та громадському транспорті

За минулу добу коронавірус підтвердили у трьох жителів Шацького району

У Шацькому районі склали три протоколи на підприємців за порушення карантинних вимог

На Світязі заборонили діяльність розважальних атракціонів та тематичних парків на період карантину

Коментарі
03 Липня 2020, 13:36
Що пропонуе в замін на рішення прийте на засіданні обласної комісії з питань ТЕБ та НС заборона регулярних та нерегулярних пасажирських перевезень автомобільним транспортом у приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні для підприємців які працюють в цій сфері діяльності....
03 Липня 2020, 20:39
Ой доведете Ви людей.Ще ця влада з своїми рішеннями буде тікати гірше яника.З вилами в .упі.
03 Липня 2020, 20:41
Як заборона виглядає не пускають до озера ?
04 Липня 2020, 10:19
Вдень туристів відганяють від вебкамер, щоб картинка була безлюдна, а вночі будуть в воду перець мелений сипати, щоб чухались і чухали додому. <br/>Можуть запустити крокодила штучного з дистанційним керуванням для відлякування і піраній справжніх, які не перезимують тут всерівно.
04 Липня 2020, 13:16
та ви уже за*бали зі своїм карантином хто хворий ви мені скажіть шацьк це велике село всі один одного знають питаю за хворих ніхто не вкурсах ...скільки можна вже бабло піз*ити під виглядом того вірусу??? скажу чесно в мене роботи не стане а сімю кормити нада я піду ваші дачі виносити мені пох*й а у вас їх хватає і знаю де вони стоять ....
06 Липня 2020, 01:33
наталія скільки вам платять блакари
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39