Вихованці спортивного клубу «Торнадо» з дзюдо знову на вершинах успіху

02 Квітня 2017, 10:50
3318

За минулий місяць юні шацькі дзюдоїсти взяли участь у декількох турнірах, з яких знову ж таки повернулися з винагородами.

24-26 лютого м. Ліда (Білорусь) стало центром міжнародного турніру з дзюдо пам’яті воїна-афганця Віктора Юртова, в якому взяло участь близько 500 спортсменів з 12 країн світу. В котрий раз Україну представляли дзюдоїсти шацького СК «Торнадо». Хоча й не було здобуто медалей, про те в запеклих сутичках наші спортсмени набули чималого досвіду, адже після турніру були проведені збори, де старшим тренером був олімпійський чемпіон Ігор Макаров (Білорусь). Поїздку було здійснено завдяки Федерації дзюдо Волині. Тренери, батьки і спортсмени висловлюють щиру подяку її президенту Степану Івахіву.

1-2 березня в м. Гродно (Білорусь) відбувся міжнародний турнір, присвячений пам’яті заслуженого тренера Білорусі Володимира Жуковського. Приїхало близько 300 спортсменів з Білорусі, Молдови, Росії, Грузії, Литви, Латвії та України, яку представляли вихованці вищезгаданого СК «Торнадо». Наші спортсмени показали дуже високий рівень підготовки. У своїх вагових категоріях перше місце здобули Сергій Цекот, Костянтин Цірута (с. Кошари) та Роман Самолюк, друге місце зайняв Назар Горніч (с. Голядин), третім став Микола Поліщук (с. Світязь). Зовсім трішки не вистачило до медалі Миколі Поліщуку і Єлісею Мадримову, які посіли п’яті місця, відборовшись по 5-6 сутичок. Тренери, батьки і спортсмени дякують голові Шацької РДА Василю Голядинцю за фінансову допомогу в організації поїздки на турнір.

 


 

3-4 березня в м. Київ відбувся відкритий всеукраїнський турнір з дзюдо «Київська весна». Ці змагання входять до четвірки основних рейтингових турнірів Федерації дзюдо України. В ньому брали участь близько 600 спортсменів. Зовсім трішки не вистачило до «бронзи» Сергію Цекоту, який у підсумку став п’ятим.

 


 

5 березня в м. Кам’янець (Білорусь) дзюдоїсти зібралися на міжнародний турнір «Зубренок-2017». У змаганні взяли участь близько 250 спортсменів. Перше місце в своїх вагових категоріях вибороли Назар Горніч, Ілля Черв’як та Артем Оксюта, друге -- Єлісей Мадрімов, третє -- Роман Самолюк, Радіон Найда та Анна Самолюк. Після змагань спортсмени відвідали місцевий басейн, за що велика подяка організаторам турніру.

26 березня, м. Луцьк, чемпіонат області серед юнаків та дівчат 2002 та 2003-2004 років народження. І тут шацьке дзюдо було на висоті. Першими в своїх вагових категоріях стали Георгій Короць (с. Світязь), Тетяна Турич (с. Світязь), Сергій Цекот та вихованець тренера Петра Пеха Богдан Саковець (с. Світязь), друге місце посіла Наталія Турич із с. Світязь (по правді Наталія зайняла перше місце, але, на жал, інколи судді також чинять непорядно), третє місце зайняв Артем Горніч (с. Голядин).

24-26 березня м. Київ приймало учасників VI відкритого всеукраїнського турніру «Дитячий фестиваль дзюдо» серед юнаків та дівчат 2004-2008 років народження. Це своєрідний дитячий чемпіонат України. В турнірі взяли участь 800 представників з України, а також спортсмени з Білорусі та Вірменії. Дуже приємно, що шацькі дзюдоїсти зайняли всі сходинки п’єдесталу: Назар Горніч -- І місце, Ілля Черв’як -- ІІ, Роман Самолюк -- ІІІ. На цьому престижному турнірі вручали медалі і за 5-6 місця. Серед наших спортсменів 5 місце посів Нікіта Нікіфоров.

До вищезгаданих змагань спортсменів готували тренери Роман Самолюк, Ігор Самолюк та Руслан Кузько. Тренери, батьки та вихованці СК «Торнадо» висловлюють щиру подяку за надання транспортних послуг Олександру Положевцю та його сину Олександру з с. Положево, а також жителю с. Самійличі Олександру Чаку. Колектив та вихованці спортивного клубу висловлюють окрему подяку за організацію та поїздки на ці змагання депутату Шацької районної ради Олексію Писачуку.

Наш кор.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром