В Пульмівській сільській раді неправильно оповіщують призовників

01 Квітня 2017, 09:00
1323

На оперативній нараді в Шацькій райдержадміністрації говорили про стан призову на строкову військову службу і службу за контрактом.

Про це інформував присутніх військовий комісар Шацького районного військового комісаріату Василь Матвійчук.

За його словами, планове завдання на військову службу за контрактом для Шацького РВК на І квартал 2017 року складає 9 чоловік. Станом на кінець березня призвано та зараховано до лав ЗСУ 3 особи, що складає 33,3% від загальної кількості планового завдання. Термін проведення весняного призову на військову строкову службу - з 3 квітня по 31 травня.

В ході підготовчих заходів до призову проводиться оповіщення призовників з метою уточнення облікових даних та проходження медичної військово-лікарської комісії на визначення придатності до військової служби. В Шацькому РВК згідно із поданими списками органів місцевого самоврядування підлягають оповіщенню 298 чоловік.

Планове завдання для Шацького РВК становить 12 чоловік. Станом на 27 березня цього року оповіщено 75 осіб, але з цієї кількості до Шацького РВК прибуло 60 осіб. З них 5 призовників пройшли медичне обстеження в Шацькій районній лікарні та визнані непридатними, 12 направлені на дообстеження у Волинську обласну лікарню, 38 чоловік були направлені на медогляд. Зараз готуються списки призовників, які систематично ухиляються від призову на строкову військову до лав Збройних сил України, до Шацького районного відділення поліції.

- На даний час особливо гостро стоїть питання проведення якісного оповіщення призовників та забезпечення їх явки для проходження медичних комісій. Низький рівень явки призовників обумовлений тим, що в сільських та селищній радах спеціалісти, відповідальні за військовий облік, недостатньо активно займаються оповіщенням призовників. Пульмівська сільська рада оповіщує призовників через поштове відділення чи за телефоном, що суперечить чинному законодавству. Такі виклики здійснюються неправильно, адже в особових справах призовників повинен зберігатися корінець повістки з підписом призовника про те, що його попереджено про день і час явки у райвійськкомат. Бо начебто і оповіщено в цій сільській раді 100% призовників, а явка - 0%.- зауважив військовий комісар.

Коментарі
02 Квітня 2017, 00:29
Один комісар не взмозі виконати план. Чому не видно роботи районного депутата. Вміє тільки інших вчити та не маленьку зарплату отримувати.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром