Демобілізованим бійцям району виплатять одноразову грошову допомогу

29 Березня 2017, 14:30
1516

Відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щорічно до 5 травня учасникам бойових дій виплачується разова грошова допомога у розмірі, який визначається Кабінетом Міністрів України.

Про це повідомляє ГО «Ветерани АТО Шацького району» на своїй сторінці у Facebook.

Виплата разової грошової допомоги проводиться управлінням праці та соціального захисту населення на підставі поданих Шацьким районним військовим комісаріатом переліків осіб, які мають право на одержання грошової допомоги. Виплата грошової допомоги буде проведена кожному ветерану, які стоять на обліку в Шацькому РВК до 5 травня поточного року відділенням поштового зв’язку за місцем проживання.

Просимо демобілізованих військовослужбовців до 20 квітня звірити облікові дані. Також зазначаємо, якщо у 2017 році особа вперше набуває право на виплату разової грошової допомоги та їй встановлено відповідний статус до 5 травня цього року, їй необхідно звернутися до відділення соціального забезпечення Шацького РВК та надати паспорт, ідентифікаційний номер та посвідчення встановленого зразка.

Ветеранам, які виявили бажання одержувати допомогу через установи уповноважених банків, необхідно звернутися Шацького РВК із заявою та реквізитами розрахункового рахунку, на який будуть перераховані кошти. Якщо учасник бойових дій не демобілізований, то йому необхідно звернутись з відповідною заявою до військової частини, в якій він проходить службу. Наслідком ігнорування цього порядку є втрата можливості отримання грошової допомоги. 
Інвалідам і пенсіонерам не потрібно подавати заяв, вони отримують ці кошти автоматично.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024