Як правильно вибрати нішеві парфуми

18 Червня 2020, 10:30
Ці парфуми орієнтовані на поціновувачів рідкісних, незвичних ароматів 4397
Ці парфуми орієнтовані на поціновувачів рідкісних, незвичних ароматів

Нішева парфумерія не потребує ані помпезної реклами за участі світових зірок, ані яскравих флаконів, покликаних привабити увагу покупця. Ні, ці парфуми знаходять свої власників інакше та орієнтовані на поціновувачів рідкісних, незвичних ароматів.

Вибрати нішеву композицію — справа непроста, оскільки специфічні запахи спершу можуть видатися незрозумілими та навіть відштовхувати. Як вибрати свій перший нішевий аромат? Читайте в матеріалі.

Чим нішева парфумерія відрізняється від усієї іншої

Для того, щоб вибрати нішеві парфуми, необхідно зрозуміти суть цього сегменту. Читаючи визначення, часто маємо, що нішеві парфуми — це такі, які створюються талановитими парфумерами з унікальних компонентів. Чи досить воно вичерпне? Адже всі парфуми створюють талановиті майстри і всі бренди пишуть про неповторність своїх композицій. Тому термін потребує уточнення.

Перше, що відрізняє нішеві парфуми, — це процес створення. Для продукції сегментів люкс та мас-маркет замовники пишуть бриф, де вказують, на кого розрахований аромат, коли його краще носити, який настрій він повинен мати тощо. Тобто такий продукт має відносно визначену цільову аудиторію, відповідно до якої розробляється рекламна кампанія. У нішевому сегменті все відбувається інакше. Парфумери не обмежені жодним технічним завданням, тому кожна композиція — це своєрідна філософія митця, політ творчої думки. Так само нішеві парфуми не мають агресивної реклами, а виробництво не має масового характеру. 

Головна ж відмінність нішевої парфумерії — сам характер ароматів. Для композицій підбираються дійсно незвичні компоненти, наприклад, аромат трюфелів, шампіньйонів або ж рідкісних порід деревини. Споживач не звик до таких запахів, особливо у поєднанні з традиційними парфумерними елементами, через що маємо першу пораду щодо вибору: не вибирайте парфуми за описом — для новачка краще відвідати магазин та протестувати аромат у носінні.


 

У магазині: що робити

Для вибору нішевих парфумів діють ті ж самі правила, що й для іншої ароматичної продукції. Коротко нагадаємо:

• краще йти зі «свіжим» носом зранку;

• чітко знати, для чого та куди ви купуєте парфуми;

• не більше трьох-п’яти екземплярів за раз;

• регулярні перерви на свіжому повітрі;

• тестувати парфуми не на папірці, а на шкірі;

• не розтирати, а дати випаруватись розчиннику природним шляхом;

• перед покупкою протестувати парфуми у носінні протягом дня.

Однак існують і специфічні нюанси, про які поговоримо детальніше.


 

Просити допомоги в консультанта. Не відмовляйтеся від поради фахівця та детально опишіть вподобання та антиулюбленців серед ароматів. Консультант, знаючи асортимент магазину, порадить підхожий варіант, а також може підказати універсальні аромати, які відмінно пасуватимуть новачкам нішевого сегмента.

Брати тестери та відливанти. Багато нішевих брендів пропонують відливанти — це скляночки об’ємом від 1 до 10 мл, які інколи об’єднуються у тематичні набори. Наприклад, вибираючи парфуми Creed в EVA, ви можете взяти відливант 2,5 мл або змінний футляр-спрей 10 мл, щоб познайомитися з ароматом і вже потім за бажання придбати повний розмір.

Не хапатися за новинки. А також за бестселери та поради від друзів. Нішева парфумерія — абсолютно індивідуальна, тому підхід «подобається усім — сподобається й мені» тут не працює. Будь-який, навіть непримітний аромат, у призмі вашого сприйняття може засяяти діамантом.

Не поспішати. Бувають ситуації, коли протестований та вибраний варіант за кілька днів обридає, і ви дивуєтесь: як могли таке вибрати? Не варто засмучуватись за витрачені гроші та думати, кому передарувати склянку. Спробуйте почекати натомість. Незвичні компоненти наш мозок може сприймати як дещо вороже, тому треба дати час звикнути, і за деякий час парфуми знову залунають привабливими нотами. 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром