Шацьк: управління Держпродспоживслужби просить операторів ринку зареєструвати потужності

17 Червня 2020, 13:30
2211 Джерело: фото ілюстративне

Шацьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області вкотре наголошує та звертає увагу операторів ринку, які здійснюють виробництво, зберігання, реалізацію, транспортування, а також первинне виробництво харчових продуктів щодо необхідності державної реєстрації потужностей.

Суб’єкти господарювання, в тому числі і фізичні особи, що провадять діяльність з метою або без мети отримання прибутку, та в управлінні яких перебувають потужності, де здійснюється первинне виробництво, виробництво, реалізація та/або обіг харчових продуктів, і які відповідають за виконання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, є операторами ринку харчових продуктів.

Оператори ринку харчових продуктів відповідно до вимог пункту 4 частини 2 статті 20 та статті 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» зобов'язані реєструвати потужності, які використовуються ними, за умови якщо така діяльність не вимагає отримання експлуатаційного дозволу.

Державній реєстрації підлягають потужності з:

1. Торгівлі харчовими продуктами (оптової, роздрібної).

2. Виробництва продуктів харчування нетваринного походження або виробництва продуктів харчування, інгредієнтами яких є переробленні продукти тваринного походження.

3. Громадського харчування, ресторанного господарства.

4. Транспортування харчових продуктів.

5. Первинного виробництва: збір врожаю, доїння, розведення тварин до моменту забою, полювання на тварин, рибальство та збір врожаю диких рослин.

Державна реєстрація потужностей у Волинській області здійснюється Головним управлінням Держпродспоживслужби області на безоплатній основі, шляхом внесення відповідної інформації до реєстру з присвоєнням особистого реєстраційного номеру.

Звертаємо ашу увагу, що статтею 37 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»  забороняється обіг  харчових продуктів, вироблених на потужностях, повідомлення про реєстрацію яких не зроблено оператором ринку, а виробництво або обіг харчових продуктів з використанням незареєстрованої потужності тягне за собою накладання штрафу:

► на юридичних осіб – у розмірі двадцяти мінімальних заробітних плат;

► на фізичних осіб-підприємців – у розмірі одинадцяти мінімальних заробітних плат.

Для проведення державної реєстрації звертайтесь до територіальних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області у районах і містах, за місцем провадження господарської діяльності.

Довідково. Обіг – реалізація та/або зберігання харчових продуктів для цілей реалізації, включаючи пропонування до реалізації та/або іншої форми передачі, реалізації, розповсюдження або будь-яку іншу форму передачі незалежно від її здійснення на платній чи безоплатній основі. Дії, пов’язані з направленням на переробку (зміну призначеного використання), вилучення та/або відкликання, та/або утилізацію харчових продуктів, не вважаються обігом.

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024