Школи Шацького району отримають пів мільйона на реалізацію проєктів місцевих ініціатив

17 Червня 2020, 11:34
Школи Шаччини отримають пів мільйона на реалізацію проєктів місцевих ініціатив 2352
Школи Шаччини отримають пів мільйона на реалізацію проєктів місцевих ініціатив

У Шацькій районній раді відбулося засідання конкурсної ради районного конкурсу проєктів місцевих ініціатив під головуванням Сергія Карпука.

Під час засідання члени ради розглянули проєкти, подані на конкурс та визначили, яким чином буде розділено конкурсний фонд, повідомляє пресслужба Шацької районної ради.

Шацька районна рада, за ініціативи Сергія Карпука, уже четвертий рік поспіль оголошує конкурс проєктів між навчальними закладами району, написання яких допоможе вирішити певні проблемні питання шкіл. Змагання організовуються ще й для того, аби навчати освітян самостійно залучати кошти з різних джерел, а також брати безпосередню участь в реалізації проєктів.

Бюджет конкурсу склав 500 тисяч гривень, які передбачені з залишків освітньої субвенції.

Обов’язковою умовою участі у конкурсі було співфінансування не менше 5% від загальної суми витрат, необхідних для реалізації проєкту. Від одного навчального закладу можна було подати по два проєкти максимальною загальною вартістю одного – 100 тисяч грн. Варто зазначити, що цьогоріч, на конкурс надійшло 10 проєктів, що відповідають вимогам та допущено до участі в конкурсі.

Відбір кращих конкурсних робіт відбувався шляхом оцінювання проєктів за трьома критеріями. Кожен з членів конкурсної ради оцінив відповідність умовам конкурсу та якість оформлення, актуальність та обґрунтованість вартості, оригінальність та впровадження інновацій і таким чином було визначено проєкти, що отримають фінансування для їх впровадження.

Отож, результати конкурсу проєктів місцевих ініціатив навчальних закладів Шацького району:

1 місце здобув проєкт
«Природнича творча лабораторія – сучасне освітнє середовище»,
Школи с. Підманево, вартість – 60,7 тисяч грн., фінансування з районного бюджету – 57,7 тисяч грн.. Реалізація проєкту передбачає закупівлю обладнання для навчання з фізики, хімії, біології, географії, математики, навчальним обладнанням і методичним забезпеченням для початкової школи.

2 місце
«The Window into the World»
Цей проект подав навчальний заклад с.Світязь, вартість проєкту – 100 тисяч грн., фінансування з районного бюджету – 95 тисяч грн. Реалізація проєкту допоможе облаштувати шкільний кабінет інтерактивною дошкою, проєктором та ноутбуком, планшетами з навушниками, камерою сканером, придбати окуляри віртуальної реальності, смартфон, з метою кращого навчання дітей іноземної мови.

3 місце
«Нове життя шкільному святу»
Вартість проєкту – 90 тисяч грн., фінансування з районного бюджету – 76 тисяч грн. Реалізація проєкту передбачає придбання матеріалів для ремонту актового залу школи с.Пульмо. Таким чином буде придбано тканини та пошиття гардин на сцену, ремонт сцени, придбання та встановлення розеток, вимикачів, світильників, сонцезахисних жалюзі на вікна, дверей, акустичної системи, мультимедійного комплекту, шпалер, скатертини, карнизів.

4 місце
«Здорові діти – здорова нація»
Вартість проєкту – 89 тисяч грн., фінансування з районного бюджету – 68,4 тисячі грн. Реалізація проєкту передбачає проведення ремонтних робіт в їдальні школи с.Пулемець. Проєкт передбачає становлення витяжки, монтаж стелі, проведення проточної води та ремонт каналізації, встановлення рукомийників, облицювання стін та плити плиткою, кладка плитки на підлогу, встановлення нових розробних столів, фарбування стін та підлоги.

5 місце
«Теплий клас – з навчанням все гаразд»
Вартість проєкту – 74,3 тисячі грн., фінансування з районного бюджету – 56,1 тисячі грн. Реалізація проєкту передбачає проведення ремонтних робіт в класі школи с.Острів’я. Проєкт передбачає проведення ремонтних робіт із заміною дверей та утепленням стелі, стін класних кімнат.

6 місце
«Придбання сучасної акустичної системи»
Підготували проєкт в школі с. Голядин. Вартість проєкту – 8,9 тисячі грн., фінансування з районного бюджету – 8,5 тисячі грн. Проєкт передбачає придбання акустичної системи, стійки для акустичної системи, двох безпровідникових мікрофонів та двох стійок для мікрофонів.

7 місце
«Затишна школа – рідний дім, добро і творчість панують в нім»
Вартість проекту – 60,9 тисяч грн., фінансування з районного бюджету – 45,6 тисяч грн. Реалізація проєкту передбачає повний ремонт коридору блоку початкової школи ЗОШ І-ІІІ ст. с. Ростань.

8 місце
«Сучасним дітям – сучасне освітнє середовище»
Вартість проєкту – 49 тисяч грн., фінансування з районного бюджету – 46,5 тисяч грн. Проєкт передбачає закупівлю інвентарю для спортивної кімнати та комп’ютерної техніки для класу інформатики філії І-ІІ ступенів с.Грабове ОЗЗСО І-ІІІ ступенів «Світязький ліцей».

Ці проєкти отримають повне фінансування на реалізацію.

Ще два проєкти отримають часткове фінансування.

Проєкт «Музична апаратура – талановитим дітям» підготували в школі с.Підманове. Вартість проєкту становить 21,7 тисяч грн. на придбання музичних інструментів, мікрофонів, звукопідсилювальної апаратури. За рішенням конкурсної ради фінансування з районного бюджету становитиме - 18,4 тисячі грн.
Також часткове фінансування отримає проєкт «Придбання меблів та іншого обладнання для створення нового освітнього простору» від філії І-ІІ ступенів с.Смоляри-Світязькі ОЗЗСО І-ІІІ ст.«Світязький ліцей». Повна вартість проєкт – 50 тисяч грн., (кошти районного бюджету – 47,5 тисяч грн.)За рішенням комісії суму зменшено до 28,3 тисяч грн. (Фінансування з районного бюджету становить 26,9 тисяч).

Вітаємо конкурсантів і нагадуємо, що реалізувати проєкти необхідно до 1 жовтня 2020 року. 

1

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024