На Шаччині реалізовуватимуть проєкти з адаптації до змін клімату

14 Червня 2020, 15:40
3693 Джерело: фото ілюстративне

Екологічні проєкти жителів Шаччини ввійшли в фінал конкурсу ідей, який фінансує Німеччина.

Про це інформують у пресслужбі Шацької районної ради.

В лютому оголосили конкурс ідей на реалізацію пілотних проєктів з адаптації до змін клімату в біосферних резерватах.

Конкурс став частиною проєкту «Екосистемна адаптація до змін клімату та стійкий регіональний розвиток шляхом розширення можливостей українських біосферних резерватів», що фінансується Федеральним міністерством довкілля, охорони природи та ядерної безпеки (ФРН), впроваджується Фондом Міхаеля Зуккова (ФРН) спільно з Університетом сталого розвитку Еберсвальде (ФРН) і партнерами з України.

Читайте також: Шачан запрошують взяти участь у конкурсі проєктів і отримати до 10 тисяч євро на реалізацію ідеї

Сергій Карпук, голова Шацької районної ради, на запрошення керівництва Шацького національного природного парку тоді взяв участь в розширеному засіданні координаційного комітету проєкту «Екосистемна адаптація до зміни клімату та стійкий регіональний розвиток через розширення можливостей українських біосферних резерватів».

За ініціативи Сергія Карпука, після оголошення умов конкурсу, в залі засідань зібрали на нараду директорів шкіл Шацького району для презентації проєкту, адже це гарна можливість поповнити матеріальну базу навчальних закладів району.

У конкурсі взяли участь Світязька та Підманівська школа. І саме Світязька школа стала однією із трьох переможців, які отримають фінансування для своєї ідеї.
Навчальний заклад має можливість облаштувати куточок дикої природи.

Окрім цього, в Шацьку реалізують проєкти Шацький національний природний парк та Шацький лісовий коледж ім. В.В. Сулька.

Читайте такожТри шацькі екологічні проєкти стали фіналістами конкурсу ідей, який профінансує Німеччина

Нагадаємо, брати участь у конкурсі могли лише мешканці територій, які входять до біосферних резерватів Деснянський (Сумська область), Розточчя (Львівська область), Шацький / Західне Полісся (Волинська область).

В рамках конкурсу розглядалися лише ідеї, що стосуються заходів, спрямованих на підтримку та/або відновлення екосистемних функцій, використання біорізноманіття і послуг для адаптації до зміни клімату, мінімально можливе використання технічних засобів та споруд.

«Дуже приємно, що комунальні заклади району долучаються до ініціатив та залучають додаткові кошти. Я завжди готовий підтримати ідею, яка покращить умови життя наших мешканців. Спільно ми зможемо зміцнити матеріально-технічну базу установ Шацького району» – підсумував Сергій Карпук, голова районної ради.

Коментарі
14 Червня 2020, 23:17
і знову шаччина...Хтось вперто лоббіює це слово,як будь-то йому за це платять пристойні гроші.Як для мене-Шацький край-значно пристойніше.Може я не правий?
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром