Скандальні податки і рекордна кількість земельних питань: про що йшлося на сесії Шацької селищної ради

14 Червня 2020, 11:33
Чергове засідання сесії Шацької селищної ради 3922 Джерело: shsrada.gov.u
Чергове засідання сесії Шацької селищної ради

Відбулося чергове засідання сесії Шацької селищної ради.

Про це пише газета «Новий погляд+».

10 червня депутати Шацької селищної ради вперше за період карантину, спричиненого поширенням коронавірусу, зібралися на засідання чергової сесії. В.о. голови Людмила Цевух зазначила, що питань, які потребують розгляду і прийняття рішень, накопичилась така велика кількість, що працювати з ними доведеться впродовж двох чи навіть трьох пленарних засідань. В захисних масках, дотримуючись соціальної дистанції, обранці традиційно розпочали роботу з виконання державного гімну та розгляду депутатських запитів.


 

Депутат Олександр Постернак озвучив звернення виборців щодо необхідності облаштування пішохідної доріжки до озера Пісочне. Традиційний шлях до водойми, через територію санаторію «Лісова пісня», керівництво оздоровниці вимушене буде закрити для громадян, які там не відпочивають, задля безпеки пацієнтів у період карантину.


 

Богдан Тимошук передав прохання підприємців Гряди не вимикати вуличне освітлення в урочищі у нічну пору та запитав, коли фірма-підрядник, яка будувала штучне футбольне поле на території Шацької гімназії, завершить там роботи, зокрема встановить захисну сітку і зробить освітлення.

Іван Коваль, начальник КП «Будинкоуправління», зазначив, що за освітлення кожної бази відпочинку відповідає її керівництво.

«Вони взагалі хочуть відмовитися від послуг нашого підприємства, залишивши  тільки викачування каналізації і вивезення сміття, таким чином зменшивши свої платежі. А КП «Будинкоуправління» сьогодні в критичному стані, коштів на рахунку немає, всі працівники в неоплачуваних відпустках, хоча на роботу продовжують ходити. Тому комусь освітлювати вулицю ми не збираємося», – наголосив Іван Федорович.

На запитання про штучне поле відповіла Людмила Цевух. З її слів, як тільки будівельники завершать роботи з капітального ремонту дороги по вулиці Степана Шковороди в Шацьку, то відразу усунуть проблемні моменти на стадіоні.


 

Гостру дискусію серед депутатів викликало обговорення питань про встановлення розмірів податків для фізичних та юридичних осіб на 2021 рік, з яких доповідала на сесії Оксана Тимошук, головна спеціалістка-інспекторка відділу праці селищної ради. Так, ставки податку для фізичних осіб-підприємців для І групи депутатам запропонували встановити в розмірі 10%  від прожиткового мінімуму (227 грн. в місяць), для ІІ групи – диференціювати: 10% від мінімальної заробітної плати (500 грн.) і 20% (1006 грн.).

1

 

Василь Печук та Іван Коваль закликали не йти на уступки платникам земельного податку, оскільки це кошти, за які громада живе і розвивається. Натомість Богдан Тимошук просив не посилювати податковий тиск на санаторій «Лісова пісня», який і так є найбільшим у громаді платником ПДФО, а зараз, через карантин, вимушений нести великі фінансові збитки.

В результаті обранці проголосували за 0,14% податку на землю (52 тис. грн.) для оздоровниці і не прийняли 0,6% (223 тис. грн.), які запропонував Василь Печук. Ухвалили рішення про 0,1% земельного податку і 100% пільг для Шацького національного природного парку  і надали пільги КНП «Шацька районна лікарня Шацької районної ради».


 

Також на сесійному засіданні затвердили виконання бюджету за І квартал, внесли зміни у відповідне рішення, звільнили від плати за харчування в школах дітей внутрішньо переміщених осіб, прийняли заходи щодо безпечного посіву протруєного пестицидами насіння. Анатолій Павлей, начальник гуманітарного відділу селищної ради, поінформував присутніх про припинення, відповідно до законодавства, безстрокових договорів з керівниками шкіл і переведення їх на строкові. Депутати своїм рішенням затвердили контракт на 6 років з директором Шацької гімназії Валерієм Михальчуком і на 1 рік – з керівником школи села Мельники Миколою Маригодою, який досягнув пенсійного віку.

Обранці одностайно проголосували за виділення матеріальної допомоги заявникам на лікування, 10 тис. грн. – жителю громади, який уклав контракт на військову службу та приступили до розгляду рекордної кількості (більше сотні) земельних питань.

1

1

 

Фото з сайту Шацької селищної ради.

Мирослава ЦЮПЯХ

Коментарі
17 Червня 2020, 04:01
а вже скоро.....вибори
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024