Керівники району провели виїзний прийом на території Піщанської сільської ради

24 Березня 2017, 21:00
1868 Джерело: shaadm.gov.ua

22 березня 2017 року голова Шацької районної державної адміністрації Василь Голядинець спільно з головою Шацької районної ради Сергієм Карпуком провели виїзний прийом громадян на території Піщанської сільської ради за участю начальника служби у справах дітей райдержадміністрації Людмили Єрофєєвої та сільського голови Олександра Бакуна.

Під час виїзного прийому до очільників району зверталися жителі сіл Затишшя, Кам’янка, Острів’я та Піща з питаннями різного характеру,  зокрема благоустрою та ремонту доріг комунальної власності,  забезпечення паливом (дровами), виділення земельних ділянок і оформлення відповідної документації, належного забезпечення медикаментами, проведення ремонтних робіт у ФАПах  та інші.


 

Також жителями громад порушувались проблемні питання, які обговорювались в ході прийому громадян – реформа медичної і освітянської галузей, а саме ситуація щодо створення госпітального округу на базі ТМО Любомльського і Шацького району; процесу децентралізації влади, визначення опорної  школи, довезення дітей до закладу.

Представники районної влади на більшість поставлених питань надали ґрунтовні відповіді та рекомендації, а ті звернення громадян, які потребують детального вивчення, скеровані для вирішення керівникам відповідних структурних підрозділів райдержадміністрації, організацій, установ.


 

Керівники району відвідали загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів с.Піща, де відбулася зустріч з педагогічним колективом.  В ході спілкування була порушена одна із головних проблем – будівництво нового корпусу навчального закладу. Василь Володимирович та Сергій Вікторович повідомили про наявний фінансовий ресурс для виготовлення проектної документації  та необхідність визначення виконавця даних робіт.

Представники влади оглянули всі соціальні заклади, що знаходяться на території громади: школи, клуби, бібліотеки, дитячі садочки, ФАПи та поспілкувалися з працівниками трудових колективів. Основними темами у спілкуванні були: співпраця всіх владних структур та громади, вжиття усіх необхідних заходів щодо соціального захисту громадян для належної роботи закладів соціальної сфери і прогресивного розвитку територіальної громади.


 

Особлива увага приділялась питанню щодо облаштування, впорядкування обелісків, пам’ятників, інших місць поховань та підтримання їх в належному стані. Учасники делегації побували на території садиби польського поміщика Гутовського, яка знаходиться в с.Піща.


 

Історія свідчить, що ансамбль поміщицької садиби побудований  землевласниками Гутовськими в 19-20 столітті (1890-й рік). До його складу входять двоповерховий  будинок Гутовського, муровані млин і каплиця та господарські будівлі. Також на території знаходиться місце поховання з пам’ятним знаком. Проживала сім’я Гутовських у с.Піща майже 50 років (до 1939 року), пізніше вони залишили все і виїхали. У 1992 році садибу Гутовського зарахували  до пам’яток архітектури місцевого значення.

Утім, ця історія  далеко не місцевого значення, вона цікава як для українців, так і для поляків. Адже родина Гутовських  була серед найзаможніших поміщиків, і лишила по собі добрі спогади в українців, у них гостювали знамениті особистості. Цей куточок нашої спільної із Польщею історії потребує вивчення і реконструкції. Але коштів місцевих бюджетів не достатньо, щоб усе це відбудувати. Та й концептуального бачення, для чого потрібен музейно-культурний комплекс на кордоні трьох держав, ніхто й досі немає. А могла б тут  бути славетна резиденція, де би представники трьох народів не цуралися заглядати у власну історію та мріяти про майбутнє.

Коментарі
25 Березня 2017, 01:13
АЛЕ Ж І БРЕШУТЬ ЩЕ В МИНУЛОМУ РОЦІ ЗАКЛАДАЛИ 300 ТИС ГРИВЕНЬ НА ПРОЕКТ ПО ШКОЛІ В ПІЩІ І ДЕ ТОЙ ПРОЕКТ ГОЛЯДИНЕЦЬ ТІЛЬКИ ПРИЙШОВ А КАРПУК ТО ВЖЕ ДАВНО І МАВ БИ ЗНАТИ ЩО НІХТО ПАЛЕЦЬ В ПАЛЕЦЬ НЕ ВДАРИВ ПО ОСВОЄННЮ ЦИХ КОШТІВ ЯК І ПО БУДІВНИЦТВІ ТУАЛЕТУ БО ЦЕ Н Е ЦАРСЬКЕ ДІЛО ГАНЬБА
25 Березня 2017, 01:15
ще і ці побіцяють а ми повіримо
25 Березня 2017, 22:31
не розумію кому потрібні всі оці виізні прйоми якщо нічого не робиться . Карпук вже потретьому разу ганяє по селах а нічого не змінилось !
26 Березня 2017, 20:18
АЩО ВОНО МОЖЕ ЗРОБЕТИ
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024