«Дзвенить в піснях озерний край» - Ніна Вирович видала збірку власних пісень

24 Березня 2017, 14:00
2752

Вийшов у світ перший музичний збірник художнього керівника народного ансамблю «Молодички»  Шацького міського будинку культури Ніни Вирович.

«Дзвенить в піснях озерний край» - перший музичний збірник здібного організатора і керівника, громадського діяча, людини надзвичайно талановитої і творчої, твердої, сильної духом, і разом з тим дуже романтичної та вразливої, здатної вірно та палко любити усім серцем і до безтями рідний край… - пише в передмові до збірника Ігор Баранюк, завідувач сектору музично-хорового мистецтва та шкіл естетичного виховання обласного науково-методичного центру культури.

2

 

В збірник ввійшло 26 творів на слова та музику Ніни Вирович. Серед них – «Гімн Шацька» (Ніна Федорівна автор музики), «Шацька привітальна», «Твої, Україно, сини», присвячена сину-прикордоннику. Немало пісень написані з посвятою Шацькому краю, рідному селу, озеру Світязь, Волині, українсько-польській дружбі, ветеранам Другої світової, батькам.

Ці твори займають чільне місце в репертуарі ансамблю «Молодички» і звучать не лише на районних святах, а й на всеукраїнських і міжнародних фестивалях, науково-практичних конференціях, європейських днях добросусідства.

2

 

Як розповіла Ніна Вирович, опубліковані пісні – це лише частина її творчого доробку. Невеликий збірник – а робота з його упорядкування і видання вартувала колосальних зусиль багатьох зацікавлених людей. Керівник ансамблю вдячна за допомогу і плідну співпрацю Любові Рожновій, Віктору Зубовичу, Ігорю Баранюку, Оксані Курач.

-Пісенник «Дзвенить в піснях озерний край» вийшов  у світ малим тиражем. Чимало з них я подарувала рідним, друзям, знайомим. Проте є плани видати збірку більшим тиражем. Тоді всі, кому цікава наша творчість, зможуть придбати видання в магазинах, - відзначила Ніна Федорівна. 


 

18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром