Світязь: відома українська письменниця зустрілася з підманівськими вчителями

04 Червня 2020, 14:35
Лариса Ніцой 4758
Лариса Ніцой

Під час перебування на Волині на базі відпочинку, що знаходиться на березі озера Світязь, письменниця, громадська діячка, педагогиня та авторка низки дитячих книжок Лариса Ніцой зустрілася з вчителями школи І-ІІ ст. села Підманове Шацького району.

Зустріч відбулася за сприяння громадської організації «Розвиток Мікрорайонів Міста», йдеться на фейсбук-сторінці організації.

З першої хвилини пані Лариса зачарувала вчителів своїм вмінням говорити просто про складні та серйозні речі. Вона поділилася з педагогами секретом, як зацікавити дітлахів читанням і перетворити це у захоплення на все життя. Багато часу приділила патріотичному вихованню й провела паралелі з іншими країнами.

Олена Герасимук, директорка Підманевськоі школи, отримала від голови правління громадської організації Наталії Грушки книги з автографом письменниці для шкільної бібліотеки. До слова, книга «Страшне страховисько» входить в шкільну програму з літературного читання для учнів 4 класів.

Довідково. Письменниця Лариса Ніцой народился на Кіровоградщині, нині мешкає в Києві. Працювала в центральному апараті Народного Руху України на чолі з В'ячеславом Чорноволом, а потім Геннадієм Удовенком. Ініціаторка щорічного круглого столу «Книга на захисті дитячої душі», присвяченого Міжнародному Дню захисту дітей. 2012 року ініціювала, за підтримки голови фонду «Нові традиції» Сергія Бондарчука, щорічне святкування в Україні Всесвітнього дня письменника. Організаторка Всеукраїнського руху «Дорослі читають дітям», Всеукраїнської акції «Почитай мені, татку!» Авторка серії уроків для загальноосвітніх шкіл «Бібліотечний урок веде письменник», ініціаторка першого письменницького флешмобу в Україні «Читаємо дітям».

1

1

 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024