На Волині відновили роботу земельні аукціони

03 Червня 2020, 13:45
1517

У березні, квітні та травні земельні аукціони у Волинській області не відбувалися через карантин та пов’язані з цим обмеження.

Внаслідок цього, на червень 2020 року запланували усі ті торги, які мали б відбутися раніше. Про це повідомляє ГУ Держгеокадастру у Волинській області.

Усі торги відбуватимуться відповідно до вимог карантину – учасники дотримуватимуться соціальної дистанції та використовуватимуть захисні маски та рукавички.

Цього місяця анонсують 27 аукціонів з продажу права оренди на земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності. Організатор торгів – Головне управління Держгеокадастру у Волинській області, а кошти, отримані в разі їх успішності, отримають місцеві бюджетів, в адміністративних межах яких розташовані наділи.

Потенційним орендарям пропонують 99 лотів у всіх районах області. Їх загальна площа – 1341,7 га, а стартова ціна оренди – 1,1 мільйона гривень. Пропонують їх в користування на сім років.

Вартість оренди ділянок розраховують у відсотках від її нормативної грошової оцінки і це визначено законодавством України. Зазвичай, в ході конкурентних торгів вона може зрости і удвічі, тому щороку місцеві бюджети Волині отримуватимуть додатково понад 1,1 мільйона гривень.

Уся інформація щодо ділянок, організаторів та виконавців торгів є на сайті Держгеокадастру у вільному доступі.

 

Читайте також: 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39