Безробітних залучатимуть до впорядкування придорожніх смуг

22 Березня 2017, 11:20
Зупинка біля села Пулемець 2163
Зупинка біля села Пулемець

Проблема засмічення узбіч та лісосмуг особливо актуально постає навесні, коли сходить сніг. А якість доріг уже стала загальнонаціональною бідою. Для Волині, яка на шляху до Європи, вирішення цієї проблеми є особливо важливою справою, що вимагає поєднання зусиль усіх можливих структур – партнерів.

В. о. директора Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк та начальник Служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолій Посполітак домовилися спільно взятися за упорядкування доріг та придорожніх територій, - інформує відділ інформаційної роботи Волинського обласного центру зайнятості.

Для цього у нагоді стане налагоджена співпраця служби зайнятості із сільськими та селищними головами, керівниками новоутворених об’єднаних територіальних громад. Завдяки організації громадських робіт на умовах співфінансування і залучення до них безробітних буде упорядковано придорожні смуги, що пролягають через відповідну територію громади. А служба автомобільних доріг виділить таку ж суму для здійснення на цьому відрізку дороги ямкового ремонту, встановлення дорожніх знаків, нанесення відповідної розмітки тощо.

Таким чином громада вкладатиме лише чверть суми для наведення благоустрою і ремонту дороги, а значить комфорту, зручності жителів, створення привабливого туристичного іміджу своєї території. Для цього у бюджеті місцевої ради потрібно закласти відповідну суму на громадські роботи і укласти договір з центром зайнятості, відповідно до якого буде підібрано і направлено безробітних.

Служба зайнятості реформується задля реалізації таких форм співпраці із роботодавцем і місцевими громадами, що сприятимуть добробуту громадян, реально допомагатимуть людям, - зазначив Роман Романюк.

Спільна робота може дати ефективний результат. Цього прагнуть усі учасники такого трипартнерства. Хоча не втрачає актуальності твердження: чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять.


 

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024