Вчителям не доплачуватимуть за роботу в умовах карантину

01 Червня 2020, 16:14
3669 Джерело: фото ілюстративне

Додаткових доплат для вчителів за роботу в умовах карантину бюджетом не передбачено.

Про це заявила в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій, – інфорує Освіта.ua.

Із її слів, всі педагоги та учні під час карантину безперечно докладали максимум зусиль для того, щоб адаптуватися до нових умов.

«Учителі опанували нові інструменти дистанційних технологій, опанували і виконували програми. І ми вдячні всім педагогічним працівникам, усім учителям за роботу та готовність швидко вчитися. В бюджеті 2020 року не передбачено встановлення додаткових доплат для вчителів. Але ми зараз працюємо над новою концепцією оплати праці педагогічних працівників», – сказала в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

Коментарі
01 Червня 2020, 21:55
Їм взагалі не потрібно платити! <br/>За карантин зарплату хай батькам роздадуть.
02 Червня 2020, 23:03
То нехай ще батьки позаписують всі уроки, домашні завдання за весь карантин, нехай виставлять оцінки, які так &amp;quot;важко&amp;quot; заробляли, списуючи завдання з гдз. Одного лише не можу зрозуміти - звідки така ненависть до вчителя?
03 Червня 2020, 01:18
Яка зарплата? Ще пару таких ситуацій чи випадків всесвітнього, державного рівнів і вчителів та медиків закидають камінням. Це вже не просто ненависть, а психічні відхилення в людей, які не сприймають вчителя і його труд.
03 Червня 2020, 02:58
Ненависть до вчителя у нашій країні формується уже десятиліттями. А сприяє цій самій ворожості саме МОН, яке робить із вчителя безправних, загнузданих людей. Чому ж тоді МОН не оцінить, що вчителі працювали вдома, використовуючи свою оргтехніку, електрику та інші витратні матеріали. У нас є нормою, що вчитель купує папір, принтер та інше приладдя за власну зарплатню. Чомусь лише це не спостерігається масово в інших сферах діяльності. І на останок, для скептиків, які писатимуть, що все купують для школи і здають, хочу зазначити, що пропрацювавши 14 років у школі, купила додому 2 принтери і величезну кількість картриджів, фарб та паперу саме за власні кошти. Але чомусь серед моїх знайомих, які працюють у інших міських організаціях така тенденція не спостерігається. Вражають агресивні висловлювання про педагогів. Так можна виставляти претензії до працівників будь-якої професії. Від початку карантину я проводила уроки у Zoom та на інших платформах. Підготовка до уроків, проведення та перевірка надісланих робіт з подальшим аналізом займали не 40 год. у тиждень, а набагато більше. Я не говорю, щоб нам дали доплату. А от про матеріальну та технічну базу варто подумати. Адже гроші виділяють на папері.
04 Червня 2020, 00:24
Головна наука в умовах дистанційного навчання, яка мала бути опанована всіма учасниками цього процесу, - толерантне ставлення одне до одного. Вчились і навчали, як могли за цих умов. Для чого вихвалятись одне перед одним, хто більші гори перевернув? Нащо посилювати соціальну напругу? А, може, це комусь вигідно?
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром