Як обласні депутати відстоювали кошти на шацьке сміттєзвалище

21 Березня 2017, 16:20
1099

У Волиньраді під час позачергової сесії, яка відбулася 21 березня, вирішили, звідки взяти 1,7 мільйона гривень на придбання сміттєвоза для Шацька

Про це повідомляє Волинь24.

«Взяти гроші із залишків по освітній субвенції – це порушення бюджетного кодексу. Ці кошти можна виділити лише на енергоефективність. Ми робимо шахер-махер», - зазначив голова Волинської ОДА Володимир Гунчик

Натомість голова бюджетної комісії Андрій Турак запропонував взяти 1,7 мільйона з резервного фонду області і передати ці кошти на Шацьк. 

«Резервний фонд – це на випадок надзвичайної ситуації, яка може трапитися в області. Я пропоную залишити ці кошти нерозподіленими і прийняти рішення на сесії 4 квітня», - повідомив Гунчик.

Голова фракції «Самопоміч» у Волинській облраді Михайло Імберовський зазначив, що виділити кошти на Шацьк все ж варто:

«Шацький і Старовижівський райони не мають своїх депутатів. Я вчора був у Шацьку і бачив ті гори сміття. Ми зараз почекаємо до літа, приїдуть туристи і ми будемо тоді брати кошти з резервного фонду. Я пропоную допомогти Шацьку. Вони активно працюють і по грантах. В них стоять нові контейнери, а нема як вивозити. Я дуже прошу допомогти цим молодим енергійним хлопцям. Проблема сміття в Шацьку є, і дуже серйозна». 

Депутат облради Людмила Кирда підтримала таку ініціативу:
«Сьогодні багато говоримо про екологію, цей район особливий, тим більше відколи Україна втратила Крим. Друзі, давайте дивитися більш глобально. Я пропоную виділити 1,4 мільйона з резервного фонду, щоб не допустити катастрофи. Шацьк обіцяє співфінансування у розмірі 300 тисяч гривень». 

Врешті присутні депутати підтримали таке рішення.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024