У Шацькому ЦНАПі надали більше ста послуг через сервіс «Соціальна громада»

29 Травня 2020, 20:30
2503

У лютому цього року у Шацькому ЦНАПі запровадили комплекс надання адмінпослуг «Соціальна громада», що значно спрощує надання послуг жителям громади.

Програмний комплекс «Соціальна громада», запроваджений Міністерством соціальної політики України, – це сучасне IT-рішення, який спрощує та пришвидшує обмін та опрацювання інформації, дозволяє приймати документи на оформлення різних видів допомог максимально наближено до людей, йдеться на сторінці установи у фейсбуці.

Одразу, як тільки стало можливим запровадити цю послугу у ЦНАП, керівництво Шацької ОТГ та відділу зробили все можливе, щоб даний сервіс запрацював і у громаді.

Все, що було потрібно – це облаштоване робоче місце, комп’ютерна техніка, інтернет та досвідчений фахівець. Маючи усі необхідні складові, Шацька громада у числі перших підключилась до ПК «Соціальна громада», що дозволило відповідальним працівникам ЦНАП опрацьовувати документи для призначення різних видів допомоги, пільг, житлової субсидії мешканцям громади в електронному вигляді.

Електронні копії документів, прийняті через «Соціальну громаду», потрапляють в УСЗН того ж дня, що скорочує час прийняття рішення майже вдвічі. Прийом документів від громадян можуть здійснювати навіть старости, тобто у ЦНАПі можуть наблизити адмінпослуги до мешканців кожного старостату.

З ПК «Соціальна громада» У Шацькому ЦНАПі працюють з лютого 2020 року і дуже задоволені. За цей час в установі прийняли 101 звернення через програмний комплекс, переваги якого у тому, що це дає можливість накопичувати базу даних про мешканців, моніторити кількість і якість надання адміністративних послуг соціального характеру, стан розгляду заявок, а також швидко обраховувати бюджетну потребу для соціального захисту.

Читайте також: У Шацькій ОТГ під час карантину подбали про допомогу малозахищеним сім'ям

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром