Люди старші 60 років мають бути на самоізоляції, – МОЗ

29 Травня 2020, 13:00
2318

Попри пом’якшення карантину люди старші 60 років повинні бути на самоізоляції.

Про це під час брифінгу 29 травня заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

За його словами, ця вимога прописана у постанові Кабінету Міністрів № 392 щодо карантинних заходів у зв’язку з пандемією коронавірусу.

Люди поважного віку є в групі підвищеного ризику, тому потребують самоізоляції. Це стосується і тих пенсіонерів, які мають роботу.

Разом з тим у документі прописані винятки.

Люди, які досягли 60-річного віку, можуть працювати, якщо їхня робота пов’язана з об’єктами критичної інфраструктури і не може виконуватись віддалено.

Згідно з поясненнями уряду, до об’єктів критичної інфраструктури можуть бути віднесені підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, які:

1) надають послуги в галузях енергетики, хімічної промисловості, транспорту, інформаційно-комунікаційних технологій, електронних комунікацій, у банківському та фінансовому секторах;

2) надають послуги у сферах централізованого водопостачання, водовідведення, постачання електричної енергії і газу, виробництва продуктів харчування, сільського господарства, охорони здоров’я;

3) є комунальними, аварійними та рятувальними службами, службами екстреної допомоги населенню;

4) включені до переліку підприємств, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави;

5) є об’єктами потенційно небезпечних технологій і виробництв.

При цьому на робочому місці потрібно дотримуватись соціальної дистанції в 1,5 метра, носити маски, користуватись антисептиком. Також потрібно постійно мати з собою посвідчення особи і посвідку з місця роботи. 

У всіх інших випадках роботодавець має перевести працівників у режим віддаленої роботи у визначеному людиною місці самоізоляції або надати відпустку на період дії карантину.

Читайте також: У МОЗ розповіли, коли відкриють дитячі табори

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024