Щоб відпочинок був безпечним: у Шацькому районі готуються до літнього сезону

27 Травня 2020, 13:20
Головне під час відпочинку на озерах - безпека людей 6864
Головне під час відпочинку на озерах - безпека людей

На нараді в Шацькій райдержадміністрації обговорили питання готовності водних об'єктів до сезону літнього відпочинку.

Про це інформують у пресслужбі Шацької РДА.

З цього питання доповідав Тарас Юрчук, начальник відділу рекреації, пропаганди та екоосвіти Шацького національного природного парку.

У Шацькому НПП для прийому відвідувачів в літньому відпочинковому сезоні функціонуватимуть 9 рекреаційних об’єктів, що розташовані на площі постійного користування парку. Значна увага приділяється, насамперед, техніці безпеки, зокрема, облаштуванню двох рятувальних постів на пляжі в селі Світязь, щоденному прибиранню території та вивезенню побутових відходів на полігон ТПВ. У цьому році з КП «Будинкоуправління» буде укладено угоду про вивіз та складування відходів.

З метою недопущення нещасних випадків на водних об’єктах під час купального сезону щорічно група водолазно-рятувальних робіт АРЗ СП УДСНС України у Волинській області проводить водолазне обстеження дна акваторії пляжу зон відпочинку «Незабудка» та «Куточок рибалки».

З державною аварійною службою адміністрація ШНПП щорічно укладає договір на постійне та обов’язкове обслуговування водного об’єкту. Також протягом літнього сезону відпочинку Шацький національний парк відслідковує біохімічний та бактеріальний склад води у водоймах парку.

Під час відпочинкового сезону  в районі функціонуватимуть два екологічні пости: «Венське» та «Медик».

Коментарі
27 Травня 2020, 16:35
Самого простого води в озері немає-лохини випили
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39