Що сьогодні роблять комунальники та сільські ради в плані благоустрою та скільки це коштуватиме

19 Березня 2017, 12:40
1576

З початком весни роботи у комунальників значно побільшало. Про те, що робиться працівниками комунального підприємства та сільськими радами в плані благоустрою, розглядалося на оперативній нараді в Шацькій райдержадміністрації, яку провів її голова Василь Голядинець.

Зокрема, про благоустрій населених пунктів доповіли Сергій Віннічук, голова Шацької об’єднаної територіальної громади, та сільські голови. Проблеми та завдання в роботі по благоустрою населених пунктів та установ сільських рад спільні: грейдерування доріг місцевого значення; встановлення вуличного освітлення тощо. Сільські голови у своїх виступах розповіли і про наміри повторного обвалування тимчасових сміттєзвалищ та проведення їхньої рекультивації, зрізання старих дерев на кладовищах. Перед пасхальними святами будуть проведені прибирання, вивезення сміття, завезення піску для посипання могил, знищення відростків акації та інших кущів.

Звичайно, успішне виконання запланованих робіт залежить від закладених коштів у бюджетах сільських рад. У кожного вони різні. Наприклад, Світязька сільська рада заклала у своєму бюджеті на цей рік на благоустрій 300 тис. грн. Для Самійлич чи Пулемця це фантастична цифра, але зважаючи на те, який об’єм робіт доводиться виконувати Світязю у відпочинковий сезон, то сума ця зовсім не вражає.

Окремо стояло на оперативці питання належного впорядкування братських могил, пам’ятників та обелісків Слави. Всі ці об’єкти потребують вдосконалення з новими огорожами та пофарбованими атрибутами.

«І хоча я знаю, що за цими об’єктами закріпленні шкільні колективи, які проводять певну роботу по їх гідному утриманню, я прошу вас, голови, тримати це питання на постійному контролі. Складіть кошториси на проведення робіт із заміни огорож цих об’єктів, краще якщо вони будуть металеві, довше прослужать, інші витрати. Одним словом дайте нам пропозиції. А кошти на ці цілі будемо шукати разом», -- наголосив Василь Голядинець.

Коментарі
19 Березня 2017, 18:12
самійличі живуть у складі шацька так що у їх проблем з грошима не має
20 Березня 2017, 15:21
Нуль конкретики - так треба назвати статтю.
22 Березня 2017, 23:54
Василь Володимирович, не забудьте про благоустрій своєї рідної Грабівської с/р. Потурбуйтеся про осітлення вулиць населених пунктів. І не кидайте слова на вітер а доведіть ділом. Дякую!
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024