Шацька районна рада вимагає заборонити торгівлю з окупантами

17 Березня 2017, 15:00
2230

Депутати Шацької районної ради прийняли Звернення до Президента України, голови Верховної Ради, Прем'єр-міністра та Генерального прокурора щодо звільнення учасників економічної блокади, заборони торгівлі товарами російського виробництва, взяття під контроль держави ситуації, що склалася в окремих районах Донецької та Луганської областей України.

Депутати районної ради одноголосно проголосували за Звернення на позачерговому засіданні сесії, яке відбулося сьогодні, 17 березня.

Наводимо текст документу без змін.

«Звернення щодо дій стосовно учасників економічної блокади тимчасово окупованих територій окремих районів Донецької та Луганської областей України

Ми, депутати Шацької районної ради, висловлюємо свою цілковиту підтримку ветеранів-учасників бойових дій АТО, які здійснюють блокаду торгівлі з терористами в Луганській і Донецькій областях.

Ми усвідомлюємо всю глибину гуманітарної катастрофи, яку переживає мирне населення на сході України від початку окупації частини нашої території Російською Федерацією. Вважаємо, що всі гуманітарні вантажі до наших людей на Донбасі повинні надходити під контролем спеціально делегованих представників Організації з безпеки та співробітництва в Європі або за участю Міжнародного Комітету  Червоного хреста і Червоного місяця.

На сьогодні очевидним є те, що через корупційні схеми “фейкові республіки”, контрольовані Кремлем, наповнюють свої бюджети, з яких фінансується діяльність терористів, зокрема і боєприпаси, якими вони ведуть шквальний вогонь по наших військових. На території України з непідконтрольних областей через канали контрабанди потрапляє зброя, наркотики, контрафактна та фальсифікована продукція  і т.ін.

Крім того, через лінію розмежування в Україну постачаються нафтопродукти та вугілля, які реалізовуються по значно завищеній вартості, внаслідок чого українському народові суттєво підвищено тарифи на тепло та електроенергію. Всі ці надприбутки осідають в кишенях найвищих посадових осіб держави, терористів та олігархів.

Вважаємо, що в умовах, коли війна, розв’язана Російською Федерацією проти України, продовжується, будь-які торговельні потоки, внаслідок яких бойовики відправляють на підконтрольні Україні території свої товари, повинні бути перекриті. Тому вважаємо торговельно-економічну блокаду прямим обов’язком держави та ефективним способом впливу на бойовиків і їхніх російських кураторів.

Шацька районна рада засуджує дії спецпризначенців, правоохоронних органів, які 13 березня 2017 року біля залізничної станції «Кривий Торець» на Редуті імені Добровольців 16 батальйону побили та затримали учасників економічної блокади окупованих територій окремих територій Донецької та Луганської областей.

Ми не можемо стояти осторонь ситуації, коли для одних війна – це боротьба за свою державу, а для інших – цинічний бізнес на крові.

Зважаючи на вище викладене, Шацька районна рада вимагає:

–  припинити будь-яке переслідування ветеранів добровольчих батальйонів та всі кримінальні провадження щодо них;

– встановити мораторій на ввезення вантажів (товарів) на тимчасово окуповану територію України та вивезення вантажів (товарів) з неї, за винятком гуманітарних вантажів (товарів), які ввозяться на тимчасово окуповану територію України під контролем спеціально делегованих представників Організації з безпеки та співробітництва в Європі або за участю Міжнародного Комітету Червоного Хреста і Червоного Півмісяця;

– невідкладно розглянути та ухвалити у Верховній Раді України Закон «Про тимчасово окуповану територію України»;

– провести масштабне розслідування щодо надання дозволів на оптове постачання продукції з окупованого Донбасу на територію України.

Україна переможе! Слава Україні!»

Коментарі
17 Березня 2017, 23:27
а чого ж мовчали 3 роки,все ОК значить було....???
18 Березня 2017, 00:09
у Вас під носом сунуть контрабанду з в Полшу і Білорусь і крадуть землю ітд.ітп ПОЧНІТЬ З СЕБЕ тоді когось судіть наші чесні і правильні
18 Березня 2017, 02:24
<p>Атошники небояться зробити блокаду, а ви депутати як її підтримуєте, як підтримуєте тих самих атошників? Кусочок землі їм дати неможите, пока самі ненабиретися, тільки насловах і привикли підтримувати ....</p>
18 Березня 2017, 13:33
Не одноголосно ! Не всі депутати підписались під цим зверненням .Це надто складне питання щоб рішати його одним махом .!
18 Березня 2017, 16:50
ви но запитайте у миколки боярчука
19 Березня 2017, 21:22
О ВІН ТІЛЬКИ ЗАРАЗ ПОСВИСТУЄ З КАТРУСЕЮ ПАНИ
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024